Σάββατο 26 Απριλίου 2014

μειώστε τον κίνδυνο να αρρωτήσετε κατά 80%

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό
American College for the Advancement in Medicine
Όλοι ξέρουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικός για την εμφάνιση μελλοντικών επιπτώσεων στην υγεία μας. Σε ποιό βαθμό όμως μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας και να μας προστατεύσει από μελλοντικές ασθένειες;
Στο Archives of Internal Medicine, δημοσιεύτηκε μελέτη που αφορούσε 23.153 άτομα ηλικίας από 35-65 ετών.

Δεκάδες θρεπτικά συστατικά στην »ταπεινή» σάλτσα ντομάτας

Η ταπεινή σάλτσα ντομάτας που είθισται να βάζουμε στα μακαρόνια, είναι γεμάτη με πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης ανέλυσαν στο εργαστήριο σπιτικές σάλτσες ντομάτας και έτοιμες σάλτσες του εμπορίου, διαπιστώνοντας ότι μια απλή σάλτσα με ντομάτα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και σκόρδο, περιέχει έως 40 ουσίες από την οικογένεια των πολυφαινολών.

10 προβλήματα υγείας λόγω άγχους

Το στρες δεν μας κάνει μόνο να αισθανόμαστε άσχημα συναισθηματικά, αλλά μπορεί και να επιδεινώσει ορισμένες νόσους, δήλωσε ο διευθυντής του Stress Management Program, στην κλινική Sansum της Σάντα Μπάρμπαρα.Έρευνες έχουν υποδείξει πολλά προβλήματα υγείας να συνδέονται με το στρες. Το στρες φαίνεται να επιδεινώνει ή να αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως η παχυσαρκία, η καρδιοπάθεια, η νόσος Alzheimer, ο διαβήτης, η κατάθλιψη, το άσθμα και προβλήματα στο πεπτικό.

Η δυσκοιλιότητα. Αίτια και διατροφική αντιμετώπιση

Ως δυσκοιλιότητα ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία τα κόπρανα είναι ξηρά και σκληρά, η κένωση είναι δύσκολη, συχνά ατελής και με μικρή συχνότητα/εβδομάδα. 2 τουλάχιστον από αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να επιμένουν για τουλάχιστον 3 μήνες, ώστε να θεωρήσουμε ότι ένα άτομο έχει αναπτύξει δυσκοιλιότητα. Στην πράξη θεωρούμε ότι έχουμε αναπτύξει δυσκοιλιότητα όταν έχουμε λιγότερες από 2 κενώσεις/εβδομάδα, για χρονικό διάστημα πάνω από 3 μήνεςΜια φυσιολογική συχνότητα κενώσεων θεωρείται από 1 κένωση κάθε 2 ημέρες, έως και 3 κενώσεις ημερησίως. Η δυσκοιλιότητα δεν πρέπει να συγχέεται με την δυσχεσία, η οποία σχετίζεται με αναβολή ή με αμέλεια της κένωσης, κυρίως λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος ή του άγχους.

Αντικαρκινική Άμυνα – Το Μυστικό του Αιώνα;


λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Ποια διατροφή καταπολεμά την κατακράτηση υγρών

Εκτός από το αλάτι ποια άλλα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε για να μην εμφανίσουμε κατακράτηση υγρών;
  • Συστήνεται ο περιορισμός στην κατανάλωση αλατιού και ο περιορισμός τροφίμων πλούσια σε αλάτι, όπως το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά, τα λουκάνικα, οι ξηροί καρποί, τα παστά ψάρια, οι κονσέρβες, οι έτοιμες σάλτσες. Τρόφιμα με συντηρητικά, επεξεργασμένα ή συσκευασμένα είναι πλούσια σε αλάτι. Σε περίπτωση σοβαρής/ παθολογικής κατακράτησης ίσως απαιτείται η λήψη φαρμακευτικής αγωγής για περιορισμό της κατακράτησης.

Το πιο παράξενο μυστικό για να πέσει η χοληστερόλη

Ένα από τα μυστικά για καλύτερα επίπεδα καλής χοληστερόλης (HDL) δεν κρύβεται ούτε στα φάρμακα, ούτε και στη διατροφή.Επιστήμονες από τη σχολή δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ συμπέραναν μετά από έρευνα ότι όσοι βλέπουν τη ζωή με αισιόδοξη ματιά μπορούν να έχουν καλύτερα επίπεδα της καλής χοληστερίνης (HDL). Υψηλά επίπεδα HDL έχουν ως αποτέλεσμα να απομακρύνεται η κακή χοληστερόλη αλλά και να δημιουργείται μια προστατευτική ασπίδα γύρω από την καρδιά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κακή χοληστερόλη στους μεσήλικές αλλά και τα τριγλυκερίδια μπορούν να βρίσκονται στον οργανισμό σε χαμηλότερα επίπεδα όταν αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία.

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΦΥΣΙΚΑ:Οι καλύτερες τροφές για να καθαρίσετε τους Πνεύμονες σας!!!

Θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι τα πνευμόνια μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας.Κάθε μέρα ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 20.000 αναπνοές. Κάθε μία από αυτές τις αναπνοές τροφοδοτείται από τους πνεύμονές μας, που εργάζονται 24 ώρες την ημέρα για να εισπνέουν α και να εξαγάγουν τα απαραίτητα αέρια για την επιβίωση.Οι ασθένειες των πνευμόνων είναι μερικές από τις πιο κοινές ιατρικές καταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Αναπνευστικές ασθένειες κυμαίνονται από ήπιες  έως απειλητικές για τη ζωή, και περιλαμβάνουν παθήσεις όπως το άσθμα, πνευμονία, τον καρκίνο του πνεύμονα, βρογχίτιδα, κυστική ίνωση και άλλες.