Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ασπίδα κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων τα προϊόντα ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως η βρώμη, το πλιγούρι και το κινόα, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα, σύμφωνα με νέα, πολυετή μελέτη.
Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine», ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κι Σουν, επίκουρος καθηγητής Διατροφής στη Σχολή Δημόσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Βοστώνη, και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 74.000 γυναίκες και 44.000 άνδρες, τους οποίους παρακολουθούσαν επί 24 έως 26 χρόνια.