Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

4 τροφές που «σκοτώνουν» το κοιλιακό λίπος

Μάθετε ποιες τροφές πρέπει να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
Κοιλιά. Η περιοχή αυτή χρειάζεται πολύ δουλειά! Σκληρή γυμνατική και φυσικά μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να ακολουθείτε σωστή διατροφή για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα. Το κοιλιακό λίπος είναι αρκετά επίμονο και για αυτό εξοπλιστείτε με αρκετή υπομονή.

Πάμε να δούμε ποιες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν στη μάχη σας με το κοιλιακό λίπος:

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;


Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν…
 υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να αισθάνεται λιποθυμία… έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.
Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους… με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος

Τι κρύβει η λαχτάρα σου για λιχουδιές;

Νιώθεις πως αν δε φας το λευκό ψωμάκι ή κάποιο γλύκισμα θα χάσεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου ενώ όσο κι αν προσπαθείς να κόψεις τη συνήθεια αυτή, που σου χαρίζει κάθε μέρα και περισσότερα κιλάκια, είναι μάταιο. Οι αντιστάσεις σου υποχωρούν στο λεπτό και σύντομα κυλάς στην αμαρτία Αυτό βέβαια είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οργανισμοί μας δεν σχεδιάστηκαν για να υπερφορτώνονται με σάκχαρα !

Ζυμαρικά: Είναι τελικά τόσο ένοχα;


Οι περισσότερες δίαιτες τα τελευταία χρόνια αποκλείουν τα ζυμαρικά από την…
 καθημερινότητά μας. Ποια είναι όμως η αλήθεια της υποτιμημένης τροφής;
Ο μύθος
Συνήθως ακούμε, πως τα κοινά ζυμαρικά, που φτιάχνονται από άσπρο αλεύρι, είναι μια κακή και φτωχή διαιτητική επιλογή. Κακή, διότι μας γεμίζει κενές θερμίδες, που αποθηκεύονται ως λίπος στο σώμα μας και δύσκολα καίγονται. Φτωχή, γιατί η διατροφική τους αξία είναι σχεδόν μηδαμινή

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση

Μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης σε γυναίκες που έχουν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια (CUMC) και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων πυροδοτεί ορμονικές μεταβολές στον οργανισμό, μεταβολές που συνοδεύονται από μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στην εκδήλωση κόπωσης, εναλλαγών της διάθεσης και συμπτωμάτων κατάθλιψης.