Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πώς θα απομακρύνετε τον κίνδυνο του διαβήτη: Η πρόληψη του ζαχαρώδη διαβήτη

Το ξέρετε ότι 90% των περιπτώσεων του ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μπορούν να προληφθούν; Ο διαβήτης είναι από τις χειρότερες μάστιγες της υγείας των ανθρώπων παγκοσμίως. Ο αριθμός των περιστατικών παρουσιάζει συνεχή, μεγάλη αύξηση σε ενήλικες, αλλά δυστυχώς και σε παιδιά και έφηβους. Οι συνέπειες του διαβήτη σε όλα τα συστήματα του οργανισμού μπορεί να είναι καταστροφικές, ιδιαίτερα εάν δεν γίνεται σωστή ρύθμισή του.

Οι καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης για χορτοφάγους αθλητές

Θέλετε να χτίσετε μυς. Έτσι απλά. Αλλά για τους δικούς σας λόγους (ηθικής, lifestyle, υγείας) δεν θέλετε φάτε κρέας ή θέλετε περιορίσετε όσο το δυνατόν την κατανάλωσή του, προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας. Αν και δεν είναι εύκολο, ωστόσο υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα, αθλητών παγκοσμίου βεληνεκούς που το έχουν πετύχει αυτό.

Τελικά η γυμναστική στο κρύο καίει περισσότερες θερμίδες;

Θα έχεις ακούσει τη θεωρία ότι όταν γυμναζόμαστε έξω στο κρύο ο μεταβολισμός μας δουλεύει πιο γρήγορα προκειμένου να ζεστάνει το σώμα και άρα καίμε περισσότερες θερμίδες. Όπως εξηγεί όμως ο Glen Haney, MA, certified personal trainer και exercise physiologist, καίμε όντως περισσότερες θερμίδες στο κρύο, αλλά όχι τόσες ώστε να κάνουν σημαντική διαφορά. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο ρυθμός και η ένταση της άσκησης και όχι οι κλιματικές συνθήκες.