Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μιάμιση ώρα άσκησης την εβδομάδα θωρακίζει τη μνήμη

Σύμφωνα με Πορτογάλους επιστήμονες η άσκηση επί τριάντα λεπτά τη φορά, τρεις μέρες την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, όσοι ασκούνται επί 90 λεπτά την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας αγγειακής αιτιολογίας κατά 40% και τον κίνδυνο έκπτωσης των νοητικών τους ικανοτήτων κατά 60%.

11 Συνήθειες για μια Υγιή Ζωή

Η ζωή μας είναι καθημερινά γεμάτη από στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την καλή ψυχολογική μας κατάσταση. Όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις, αλλά οι συνήθειες που υιοθετούμε μπορούν να μας βοηθήσουν αποτελεσματικά να απολαύσουμε μια καλύτερη ζωή. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.
1. Διατροφή
Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, αποφεύγοντας τις επεξεργασμένες και πρόχειρες τροφές, χαρίζει στον άνθρωπο υγεία, ευρωστία και καλή ψυχολογία. Εξάλλου, πρόσφατη έρευνα συνέδεσε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων με το αίσθημα της ευτυχίας. Η κατάλληλη διατροφή φροντίζει λοιπόν το σώμα, τον νου και την ψυχή του ανθρώπου.