Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πως να βοηθήσετε τον αγαπημένο σας άνθρωπο με κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή διαταραχή που αλλάζει όχι μόνο τη ζωή του ατόμου που την βιώνει αλλά και των ανθρώπων που αποτελούν το στενό περιβάλλον του.
Εάν έχετε κι εσείς ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει κατάθλιψη, ίσως να αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να τον/την βοηθήσετε αποτελεσματικά. Μπορεί μάλιστα στο παρελθόν να έχετε προσπαθήσει να προσφέρετε την βοήθεια σας και να έχετε απογοητευτεί βλέποντας την κατάσταση να μην βελτιώνεται.

H γαστρεντερίτιδα στα παιδιά: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η γαστρεντερίτιδα είναι μια οξεία μολυσματική φλεγμονώδης πάθηση των βλεννογόνων του στομάχου και του λεπτού εντέρου, που ενίοτε μπορεί να επεκταθεί και στο παχύ έντερο. Το πιο σημαντικό στην αντιμετώπιση είναι η αντιστάθμιση της απώλειας υγρών που προκάλεσαν συμπτώματα όπς είναι ο εμετός και η διάρροια αλλά δεν χρειάζεται κάποια ειδική διατροφή ή δίαιτα.

Όσο πιο πολλοί ξηροί καρποί, τόσο καλύτερη υγεία

Όσοι καταναλώνουν κάθε ξηρούς καρπούς διατρέχουν 20% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιοδήποτε αιτία και παράλληλα, έχουν μικρότερο σωματικό βάρος, σε σχέση με όσους έχουν αποκλείσει τους ξηρούς καρπούς από τη διατροφή τους.
Αυτό είναι το εντυπωσιακό συμπέρασμα μιας μεγάλης επιδημιολογικής μελέτης που έγινε από ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και από το Ινστιτούτο Dana-Farber για τον Καρκίνο και δημοσιεύθηκε το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να προλάβει χιλιάδες θανάτους το χρόνο

Μια δημοσίευση στην ιατρική επιθεώρηση “British Medical Journal” έρχεται να δικαιώσει το γνωστό ρητό «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».
Κι επιπλέον καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένα μήλο την ημέρα είναι καλύτερο από μια στατίνη την ημέρα, καθώς οι στατίνες έχουν παρενέργειες ενώ τα μήλα δεν έχουν. Να σημειωθεί ότι τόσο οι στατίνες όσο και τα μήλα ρίχνουν τη χοληστερίνη.
Σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, αν κάθε άνθρωπος έτρωγε ένα μήλο (αλλά και κάποιο άλλο φρούτο ή λαχανικό) την ημέρα, χιλιάδες πρόωροι θάνατοι από έμφραγμα και εγκεφαλικό θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάθε χρόνο.

Γλιστρίδα (αντράκλα), ένα θεραπευτικό φυτό με ιστορία άνω των 2.000 ετών!

Η Ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι: μια βόλτα στην λαϊκή ένα Σάββατο κάπου εκεί στα τέλη Ιουλίου και η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, είναι εκεί, πλούσιο λαχταριστό ματσάκι γλιστρίδας. Η γνώση του παραγωγού για το φυτό αυτό και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες με παρακινεί να το αγοράσω… οι μνήμες ξαφνικά ξυπνούν… μια ηλικιωμένη κυρία ξεχωρίζει και ετοιμάζει μια σαλάτα για το μεσημεριανό τραπέζι. Η κυρία αυτή είναι η γιαγιά μου… θυμάμαι να μου λέει “η συνταγή θέλει αγάπη, στοργή και γάργαρο τρεχούμενο νερό για να μπορέσει να καθαρίσει καλά το φυτό – όχι βιαστικές κινήσεις και πίεση γιατί θα χαθούν οι χυμοί του”.

Τριγλυκερίδια τι είναι και πως θα τα μειώσουμε με απλές διατροφικές αλλαγές!

Τριγλυκερίδια: πώς επηρεάζουν την υγεία μας; Αν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερίνη, πρέπει να ξεκινήσετε να προσέχετε και τα τριγλυκερίδιά σας. Τα υψηλά επίπεδα των τριγλυκεριδίων, ένας τύπος λίπους (λιπιδίων) στο αίμα, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η διαμόρφωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αλλά ας αρχίσουμε από τα βασικά.

Το μανταρίνι και τα βαρέα μέταλλα!

# μικρά και καθημερινά που πρέπει να γνωρίζουμε μέσα στα φρούτα του χειμώνα κυριαρχεί και ένας μικρός θησαυρός: το μανταρίνι το μανταρίνι είναι ένα μικρό θαύμα και θεωρείται αυτό μόνο ότι έχει την σπουδαία ικανότητα να αποσύρει από τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα τα οποία είναι:

Δείτε γιατί το (πραγματικό) αλάτι είναι τόσο χρήσιμο για τον οργανισμό!

Ο Χριστός Απεκάλεσε Τους Μαθητάς Του ..Αλας Της Γής..( του κόσμου)
Το αλάτι είναι πολύτιμο..κι όπως κάθε πολύτιμο πράγμα, παρεξηγημένο, κακοχρησιμοποιημένο, κακοποιημένο.. αλλά κυρίως παραποιημένο..Το αλάτι που αγοράζουμε , δεν είναι αλάτι, αλλά σαν αλάτι..
Για πολλά πράγματα που πιστεύαμε βλαπτικά για την υγεια μας, αποδεικνύονται εκ των υστέρων οτι ήσαν υπερβολικά, ή λάθος σε μεγάλο ποσοστό..