Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ταχίνι: Μια ενεργειακή βόμβα για τέλεια υγεία!

Συγκαταλέγεται στην λίστα με τις πιο υγιεινές και θρεπτικές επιλογές
Το ταχίνι είναι μια παχιά πάστα που αποτελείται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Επειδή λοιπόν οι σπόροι είναι πολτοποιημένοι, το ταχίνι είναι πολύ εύπεπτο και πολλά από τα θρεπτικά του συστατικά βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από την ροή του αίματος σε περίπου μισή ώρα από την κατανάλωση.
Εάν συγκρίνουμε το ταχίνι με άλλα γλυκά, υπερτερεί. Παρόλο που το σουσάμι είναι πλούσιο σε λιπαρά, μόνο το 10% από αυτά είναι κορεσμένα. Τα υπόλοιπα λιπαρά είναι καλά ή απαραίτητα λιπαρά οξέα για τον οργανισμό, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Βιταμίνη D: 10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, επιβεβαιώνουν ότι επαρκείς ποσότητες της βιταμίνης D που λαμβάνονται σταθερά είναι αναγκαίες για τη διατήρηση της υγείας των οστών. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι αρκετό, άλλα μόνο λίγα τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D.

Μουδιάζουν τα άκρα σας; Δείτε τι μπορεί να φταίει

Το μούδιασμα που συχνά μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα καύσου μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε ανάλογα με τη αίτια που σας το προκάλεσε.

ΕΠΙΧΕΙΛΙΟΣ ΕΡΠΗΣ

Ο έρπης είναι ένας ιός γνωστός εδώ και 25 αιώνες και ονομάστηκε έτσι από τον Ιπποκράτη.  Οι ιοί συνήθως παίρνουν το όνομά τους από τη συμπεριφορά των συμπτωμάτων που προκαλούν και ο Ιπποκράτης είχε παρατηρήσει ότι πρόκειται για έναν ιός που “έρπει”. Ο έρπης όταν μολύνει ένα σημείο το σώματος, συνήθως τα χείλη (επιχείλιος) ή τα γεννητικά όργανα, μπορεί να μολύνει στη συνέχεια και άλλα κοντινά η μακρινά σημεία του σώματος. Και σήμερα ξέρουμε ότι ο έρπης πραγματικά μπορεί να “έρπει” από κύτταρο σε κύτταρο.

Τι δείχνει το χρώμα της γλώσσας για την υγεία σας;

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου,
Η γλώσσα βοηθάει στην επεξεργασία της τροφής, αλλά και στην εκφορά των λέξεων. Από τη γλώσσα ωστόσο μπορούμε να βγάλουμε επίσης και χρήσιμα συμπεράσματα για την υγεία μας, αφού μπορεί να μας προειδοποιήσει έγκαιρα με κάποια σημάδια. Αν αλλάξει η εμφάνιση της ή και η μορφολογία της μπορεί να είναι σημάδια που να υποδηλώνουν κάποιο σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας ή τα αρχικά σημάδια εμφάνισης μιας πάθησης.
Από παιδάκια θα θυμόσαστε πως το πρώτο πράγμα που ζητάει ο γιατρός να κάνετε είναι να ανοίξετε διάπλατα το στόμα σας για να το εξετάσει. Και βέβαια δεν είναι μια τυχαία πρακτική αφού από την εμφάνιση της γλώσσας μπορούμε να εντοπίσουμε διάφορες παθήσεις ή προβλήματα. Η γλώσσα και πιο συγκεκριμένα οι διάφορες αλλαγές στην εμφάνιση και τη μορφολογία της μπορεί να υποδηλώνουν μια διαταραχή του οργανισμού ή να είναι σύμπτωμα μιας σοβαρής πάθησης. Η γλώσσα δίνει την πιο ξεκάθαρη ένδειξη της φύσης της δυσαρμονίας που υπάρχει στο σώμα σας.