Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Υγεία και νοστιμιά προσφέρουν τα κάστανα

Μια μοναδικά υπέροχη λιχουδιά αποτελούν τα κάστανα. Είτε ψημένα είτε μαγειρεμένα σε σούπες ή άλλες συνταγές έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Αποτελούν ένα σημαντικό τρόφιμο για πολλές κουλτούρες και ιδιαίτερα γι’ αυτές της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Μεσογείου και καλλιεργούνται για περισσότερα από 6.000 χρόνια στην Κίνα και 3.000 χρόνια στην Ευρώπη.
Τέσσερα κύρια είδη καστανιάς καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο για τους καρπούς τους: η castanea sativa στην Ευρώπη, η castanea dentata στη Βόρεια Αμερική, η castanea mollissima στην Κίνα και η castanea crenata στην Ιαπωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος εισαγωγέας κάστανων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ξηρών καρπών σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ιαπωνία.

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να αισθάνεται λιποθυμία... έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.

Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους… με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.

Νέα έρευνα - Ο καφές κατά του καρκίνου στο συκώτι

Νέα στοιχεία σε σχέση με τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ έρχονται στη δημοσιότητα μετά από μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Φαρμακολογικών Ερευνών του Μιλάνου.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους δεκαέξι μεγάλες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το 1996 έως το 2012 σε 3.153 άτομα.