Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

5 οφέλη που έχουμε αν δεν τρώμε κρέας

Ως διατροφολόγος, η Tanya Zuckerbrot, από τη Νέα Υόρκη, πιστεύει ότι το κρέας έχει θέση στην υγιεινή διατροφή. Το άπαχο κρέας είναι υψηλό σε πρωτεΐνες, που χρειάζονται για υγιείς μυς και πλούσιο σε βιταμίνες, όπως αυτές του συμπλέγματος Β, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και παντοθενικό οξύ. Περιέχει επίσης μέταλλα, όπως σίδηρο και ψευδάργυρο που προάγουν την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο αν συμβαίνει να τρώτε μεγάλες ποσότητες κρέατος υπάρχουν λόγοι υγείας για τους οποίους θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωσή του.

Αυξήστε τις φυτικές ίνες με 10 τροφές

Με πρωταγωνιστικό ρόλο στα φρούτα και τα λαχανικά, οι ευεργετικές φυτικές ίνες αποτελούν απαραίτητα στοιχεία της διατροφής και της υγείας μας, που όμως πολλοί δεν λαμβάνουν σε επαρκείς ποσότητες.
Με το «μαγικό» ραβδάκι τους, οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο του αίματος, να ρίξουν τα επίπεδα της χοληστερίνης δεσμεύοντας μεγαλύτερο μέρος της και εμποδίζοντας τον οργανισμό να το απορροφήσει, να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και τη διατήρηση της σιλουέτας μας, να αποτρέψουν την εμφάνιση αιμορροΐδων, ενώ δρουν και ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου.

18 προβλήματα των ποδιών που σας προειδοποιούν για την υγεία σας!

Συντάκτες: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, Θάλεια Γούτου, αισθητικός-κοσμητολόγος, medlabnews.gr Τα πόδια μας είναι ίσως το σημείο του σώματος που καταπονείται περισσότερο καθώς κουβαλούν όλο μας το βάρος και μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Σελήνιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το σελήνιο είναι ένα σημαντικό μικροθρεπτικό συστατικό, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Στις αρχές του 1970, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το σελήνιο αν και είναι απαραίτητο στη διατροφή και σε μικρές ποσότητες, αποτελεί κύριο συστατικό του μέταλλο- ενζύμου υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης και άλλων σελήνιο- πρωτεϊνών και συμμετέχει προστατευτικά ενάντια στην οξειδωτική καταστροφή των ελεύθερων ριζών.