Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αλκαλικές, ουδέτερες και όξινες τροφές

Εξαιτίας της επεξεργασμένης τροφής που κυριαρχεί συνήθως στο διαιτολόγιό μας δημιουργείται όξινο περιβάλλον στον οργανισμό το οποίο αναστέλλει τη λειτουργία των ενζυμικών συστημάτων προκαλώντας προβλήματα, από απλή δυσπεψία έως τις σοβαρότερες φλεγμονώδεις νόσους του πεπτικού σωλήνα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, εντερίτιδα).

Για να μη δημιουργούνται φλεγμονές και καρκινογενέσεις, η διατροφή μας πρέπει να είναι κατά 75-80% από αλκαλικές τροφές και κατά 20-25% όξινες, έτσι ώστε το σώμα να γίνεται αφιλόξενο για τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες, οι οποίοι προτιμούν όξινο περιβάλλον.

Ακράτεια ούρων: Πότε είναι πρόβλημα

Αν είστε μια από τις πολλές γυναίκες που εμφανίζουν προβλήματα με τον έλεγχο της κύστης μην αφήσετε την αμηχανία να σας κρατά από την αναζήτηση της βοήθειας που χρειάζεστε. Η διαρροή, η συχνή ούρηση και άλλα συμπτώματα ακράτειας δεν είναι τετριμμένες συνέπειες του τοκετού ή φυσιολογικό μέρος της γήρανσης.
Δεν ρωτάνε όλοι οι γιατροί ως μέρος ρουτίνας για τη λειτουργία του ουροποιητικού σε μια εξέταση.

Το πρώτο βήμα είναι δικό σας. Αν έχετε προβλήματα με τον έλεγχο της κύστης, να τα αναφέρετε στον γιατρό σας και να ζητήσετε βοήθεια.

4 μυστικά με τα οποία έχασα 27 κιλά χωρίς δίαιτα και θεράπευσα το σώμα μου

Άρθρο της δασκάλας της γιόγκα, θεραπεύτριας και συγγραφέως Katrina Love SennΜετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας 4 μοναδικά μυστικά απώλειας βάρους που άλλαξαν ολόκληρη τη ζωή μου. Αυτά με βοήθησαν να χάσω πάνω από 27 κιλά με φυσικό τρόπο (δεν υπήρξαν δίαιτες, φάρμακα ή στέρηση τροφής) και να διατηρήσω το βάρος μου φυσιολογικό για πάνω από 14 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας θεράπευσα το έκζεμα, το άσθμα, τις δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων μου, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και σταμάτησα να λαμβάνω φάρμακα.
Αυτά τα τέσσερα μυστικά είναι τα εξής: