Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Λιγότερο βλαβερό σωματικό λίπος με τις σωστές φυτικές ίνες.

Όταν μιλάμε για σωματικό λίπος συνήθως αναφερόμαστε στο λίπος που βλέπουμε, όπως για παράδειγμα στην κοιλιά η στη περιφέρεια. Αν και αυτό το λίπος μπορεί να είναι αντιαισθητικό το πραγματικά βλαβερό λίπος είναι το σπλαχνικό λίπος, το λίπος δηλαδή που περιβάλει τα όργανα του σώματος και συσχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η διατροφική αξία της πίτας. Πως να διαλέξεις την καλύτερη πίτα.

Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται με υλικά που υπήρχαν σε όλα τα ελληνικά σπίτια και ήταν ένα εύκολο γεύμα που μπορούσε να πάρει κανείς μαζί του, μπορούσε να διατηρηθεί εκτός ψυγείου, και τρώγονταν εύκολα χωρίς πιάτα, πιρούνια και μαχαίρια. Σήμερα οι πίτες παίζουν σημαντικό ρόλο στη Ελληνική καθημερινότητα, αποτελούν κολατσιό για πολλά άτομα ως μια εύκολη λύση αλλά και μία πραγματικά ελληνική διατροφική επιλογή.

Τι να φας όταν έχεις υπνηλία;

Την επόμενη φορά που σε πιάσει υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην πας να φας ένα γλυκό, το γιατί μας εξηγούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Σύμφωνα με την έρευνα τους, η πρωτεΐνη και όχι η ζάχαρη ενεργοποιεί μια ορμόνη που μας κρατάει ξύπνιους αλλά που είναι υπεύθυνη και για την καύση θερμίδων. Η ορμόνη αυτή γνωστή ως ορεξίνη εκκρίνει μια διεγερτική ουσία στον εγκέφαλο.

Έρευνα: Ο καρκίνος μπορεί να αποφευχθεί. 5 διατροφικές συνήθειες που προστατεύουν.

Νέα Βρετανική έρευνα από το Cancer Research UK, δείχνει ότι 40% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν. Σύμφωνα με τους ερευνητές περισσότερες από 100.000 περιπτώσεις καρκίνου που διαγνώστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο μπορεί να σχετίζονται άμεσα με το τσιγάρο, τη διατροφή, το οινόπνευμα και τη παχυσαρκία. Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές που συγκέντρωσαν στοιχεία από επιδημιολογικές έρευνες. Ο καθηγητής, επιδημιολόγος και μέλος της ερευνητικής ομάδας Max Parkin, αναφέρει ότι " είναι σαφές ότι περίπου το 40% όλων των καρκίνων προκαλούνται από τα πράγματα που έχουμε ως επί το πλείστον τη δύναμη να αλλάξουμε».
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τους 158700 περιπτώσεις καρκίνων που διαγνώστηκαν σε άντρες οι πρώτοι 6 παράγοντες κίνδυνου και το ποσοστό καρκίνων που οφείλονται σε αυτούς είναι ως εξής: