Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Αμύγδαλα: Άλλη μια μελέτη επιβεβαιώνει τη θαυματουργή δύναμη τους

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η ένταξη των αμυγδάλων στη διατροφή μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων διότι τα αιμοφόρα αγγεία διατηρούνται υγιή.
Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα αμύγδαλα αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό την ποσότητα των αντιοξειδωτικών στο αίμα, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι η μεσογειακή διατροφή που περιέχει πολλούς ξηρούς καρπούς προσφέρει ιδιαίτερα οφέλη στην υγεία.