Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

5 σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας!

Τα καρδιακά προβλήματα δεν «εμφανίζονται» ξαφνικά από τη μία στιγμή στην άλλη.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η καρδιά μας εκπέμπει «SOS» μήνες ή και χρόνια νωρίτερα, «μαρτυρώντας» ότι κάτι δεν πάει καλά.
Δείτε ποια είναι τα 5 προειδοποιητικά σημάδια που υποδηλώνουν την ύπαρξη προβλήματος, ώστε να λάβετε εγκαίρως τα μέτρα σας.
Αν τα γνωρίζετε, δεν θα τα αγνοήσετε!

Ουρολοίμωξη. Που οφείλεται;Συμπτώματα σε γυναίκες, άντρες, παιδιά και τρόποι μετάδοσης;

Μετά το κοινό κρυολόγημα οι ουρολοιμώξεις αποτελούν το συχνότερο ιατρικό πρόβλημα των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας. Η κυστίτιδα αποτελεί την πιο συχνή μορφή απλής ουρολοίμωξης, και στην πραγματικότητα 20-30% περίπου των γυναικών θα υποστούν την λοίμωξη αυτή τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους. Ως κυστίτιδα ορίζεται η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως. Η ουρηθρίτιδα είναι η λοίμωξη η οποία αφορά μόνον την ουρήθρα, δηλαδή τη σωλήνα που ενώνει την κύστη με το εξωτερικό του σώματος. Συχνά η ουρηθρίτιδα και η κυστίτιδα συνυπάρχουν και τότε ονομάζονται λοίμωξη του κατώτερου ουροποιητικού ή ουρολοίμωξη. Η λοίμωξη στο ανώτερο ουροποιητικό σύστημα που αφορά τους νεφρούς λέγεται πυελονεφρίτιδα.

Γιατί το καλαμπόκι «σκάει» και γίνεται ποπ κορν;Ξέρετε ποιες είναι οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Γιατί το καλαμπόκι «σκάει» και γίνεται ποπ κορν;
Υπάρχουν τρία βασικά συστατικά στο καλαμπόκι που πρέπει να ενωθούν για να παράξουν πυρήνες ποπ κορν. Αυτά τα στοιχεία είναι το ποσοστό της περιεκτικότητάς του σε νερό, το σκληρό και αδιαπέραστο από το νερό κέλυφος και ο πυρήνας από άμυλο. Όταν το καλαμπόκι θερμαίνεται, το νερό μέσα του, αρχίζει να βγάζει ατμούς. Υποθέτοντας ότι το κέλυφος δεν έχει ρωγμές για να επιτρέψει το νερό να αποδράσει, δημιουργείται πίεση.