Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αυτά είναι τα ύποπτα τρόφιμα για καρκινογενέσεις με αποδείξεις!

Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον, είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:

Ποιες σωματικές ασθένειες προκαλεί το άγχος;

Φανταστείτε να βρίσκεστε σε ένα κτίριο στο οποίο χτυπάει υπερβολικά συχνά συναγερμός, ακόμα και για περιπτώσεις που τελικά δεν χρειαζόταν. Το να ανεβοκατεβαίνετε σκάλες και να εκκενώνετε πολύ συχνά το κτίριο σας κουράζει μακροπρόθεσμα και σωματικά αλλά και ψυχικά, καθώς διακόπτει τη ροή της ζωής σας και σας γεμίζει αναστάτωση. Κάτι παρεμφερές συμβαίνει και με το άγχος: μας προετοιμάζει υπερβολικά συχνά για τον υποτιθέμενο κίνδυνο, που τελικά εξαντλούμαστε.

Σπανάκι: ατσαλώνει τον οργανισμό!

Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι λογικό, λοιπόν, που οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας.

Αποτοξίνωση του εντέρου – Τι να κάνετε.

Η δυσλειτουργία του εντέρου, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το νευρικό σύστημα, αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό, οπότε χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί ώστε τα τοξικά τρόφιμα να μην διεισδύουν και να μολύνουν το σώμα μας.
Το να έχουμε καθαρό έντερο, σημαίνει πως η υγεία μας είναι σε καλό δρόμο, διότι παράγονται τοξικά απόβλητα και διευκολύνουν το έργο του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα μη καθαρό έντερο, όμως, που έχει μέσα του διάφορες τοξικές ουσίες και επιβαρύνει το ανοσοποιητικό σύστημα, με το πέρασμα του χρόνου, χάνει την αποτελεσματικότητά του, προκαλώντας πολλά προβλήματα όπως διάφορες αλλεργίες και δυσανεξίες.

Εντερικά παράσιτα και σκουλήκια; Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγούμε!

Τα παράσιτα και τα σκουλήκια μπορεί να σας φέρουν προβλήματα υγείας. Τα παράσιτα συμβαίνουν συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μπορούν να επηρεάσουν διάφορα ανθρώπινα όργανα όπως το στομάχι, το παχύ έντερο, το συκώτι, τα νεφρά, το αίμα. Ευτυχώς, υπάρχει φυσικός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα παράσιτα.

Είναι η Ομοκυστεΐνη η νέα Χοληστερίνη;

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό Πρόεδρος Του European Institute of Nutritional Medicine Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης 
Η ομοκυστεΐνη, είναι μια ουσία που παράγεται μέσα στο σώμα μας ως τοξικό κατάλοιπο του μεταβολισμού. Πρόκειται για έναν δείκτη που είχε κινήσει το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Πριν από μερικά χρόνια όμως, στις αρχές του 2000, κακά σχεδιασμένες μελέτες υποτίμησαν την αξίας της. Νέα στοιχεία και η επανεξέταση παλαιότερων ερευνών αποκαθιστούν έναν δείκτη που φαίνεται ότι έχει να μας προσφέρει πολλά στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Ο Αρχαίος Έλληνας Θεραπευτής

Ο Ιπποκράτης (Κως 460 π.Χ. – Λάρισα 377 π.Χ.), δικαιώνεται σήμερα από τις σύγχρονες απόψεις περί υγείας και ισορροπίας του βιο-ενεργειακού δυναμικού του οργανισμού. Δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα. Θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι η αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους.

Τα τρία πιο επικίνδυνα φάρμακα για τον πόνο.

Τα Φάρμακα για τον πόνο και οι ανεπιθύμητες ενέργειες τους είναι η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Είναι πίσω μόνο από τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Αλλά και πάλι, εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν κάποια μορφή αναλγητικών φαρμάκων κάθε μέρα. Με συνταγή ή χωρίς, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων που παίρνουν αυτά απλά δεν συνειδητοποιούν τους απίστευτους κινδύνους. 

Κρόκος Κοζάνης: Το «κόκκινο χρυσάφι» της ελληνικής γης!

Ο Κρόκος Κοζάνης προέρχεται από τα κόκκινα στίγματα του άνθους του κρόκου και κατατάσσεται στην καλύτερη ποιότητα σαφράν παγκοσμίως. Οφείλει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα της πρώτης ύλης, βάσει αντικειμενικών μετρήσεων με τη διαδικασία ISO, αλλά και στην καθαρότητα (χωρίς προσμίξεις) του τελικού προϊόντος. Εξάλλου, η χρωστική δύναμη του, επιβεβαιωμένη από εργαστηριακές εκθέσεις, είναι 50 τουλάχιστον βαθμούς υψηλότερα από το ελάχιστο διεθνές πρότυπο!

Τα 6 σοβαρά νοσήματα από την έλλειψη νερού

Έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς το αναγκαίο και πολύτιμο για όλους νερό; Σίγουρα θα ήταν κόλαση, καθώς όπως έχει υπολογιστεί το σώμα μας είναι γεμάτο από νερό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σώμα μας θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 65% νερό, ενώ σε κάποια όργανα, όπως ο εγκέφαλος, η περιεκτικότητα σε νερό φτάνει στο 85%.

Ποια διατροφή καταπολεμά την κατακράτηση υγρών

Εκτός από το αλάτι ποια άλλα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε για να μην εμφανίσουμε κατακράτηση υγρών;
  • Συστήνεται ο περιορισμός στην κατανάλωση αλατιού και ο περιορισμός τροφίμων πλούσια σε αλάτι, όπως το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά, τα λουκάνικα, οι ξηροί καρποί, τα παστά ψάρια, οι κονσέρβες, οι έτοιμες σάλτσες.