Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η ”σιωπηλή” επιδημία… Οι γιατροί είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου.

Πρόλογος: Η συνταγογράφηση ακατάλληλων φαρμάκων ή ακόμη και η υπερσυνταγογράφηση για τον απλό λόγο που λέγεται πλουτισμός μέσω commission κοινώς μίζα, είναι τόσο διαδεδομένο σπόρ που η Ελληνική Ιατρική Κοινότητα τό `χει αναγάγει σε επιστήμη.
Από Δρ Mercola
Οι θάνατοι από υπερβολική δόση μέσω συνταγογράφησης έχουν γίνει η «σιωπηλή επιδημία» για πολλά χρόνια, με ένα αμερικανό να πεθαίνει κάθε 19 λεπτά από μια τυχαία συνταγογραφούμενη υπερβολική δόση φαρμάκων, (1) με αποτέλεσμα νά είναι η μεγαλύτερη τεχνητή επιδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες. (2)

Τα φιστίκια μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

Νέα Υόρκη
Τα άτομα που έχουν προδιάθεση να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου ΙΙ ενδεχομένως να μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση τρώγοντας φιστίκια, υποστηρίζει ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.

Τα άτομα που βρίσκονται σε προ-διαβητικό στάδιο, δηλαδή έχουνγλυκόζη αίματος υψηλότερη του φυσιολογικού αλλά όχι στο όριο του να χαρακτηρίζονται διαβητικοί, έχουν 15%-30% πιθανότητες να νοσήσουν τελικά εντός πενταετίας, αν δεν λάβουν προληπτικά μέτρα. 

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ

Ουρολοίμωξη καλείται κάθε λοίμωξη (συνήθως βακτηριακή) που προσβάλλει κάποιο τμήμα του ουροποιητικού συστήματος. Φυσιολογικά τα ούρα είναι στείρα μικροβίων δηλαδή δεν περιέχουνμικροοργανισμούς. Όταν όμως μικροοργανισμοί εισέλθουν στο ουροποιητικό σύστημα ότε μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν λοιμώξεις τις λεγόμενες ουρολοιμώξεις.
Ο κύριος παράγοντας που ευθύνεται για την ουρολοίμωξη είναι το βακτήριο Escherichia coli που είναι γνωστό και ως κολοβακτηρίδιο. Οι πιο κοινοί τύποι ουρολοίμωξης είναι η οξεία κυστίτιδα (στην ουροδόχο κύστη) και η ουρηθρίτιδα (στην ουρήθρα). Σοβαρότερες όμως θεωρούνται οι λοιμώξεις του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος (πυελονεφρίτιδα, σπειραματονεφρίτιδα). Τα βασικότερα συμπτώματα είναι η συχνουρία, η ενόχληση κατά την ούρηση και τα θολά ούρα. Οι ουρολοιμώξεις παρά τα «θορυβώδη» συμπτώματά τους αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα με σύντομη χορήγηση αντιβιοτικών.

Οι θαυματουργές βιταμίνες για κάθε περίσταση

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής σε εξαντλούν οδηγώντας το σώμα σου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα σου παρέχουν κάποια τόνωση όμως μερικές φορές χρειάζεσαι συγκεκριμένα διατροφικά στοιχεία για κάθε σου πρόβλημα. Τη λύση τη δίνει η ομοιοπαθητική!!!