Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Πολλοί άνδρες, κυρίως σε μεγάλη ηλικία, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διόγκωση του προστάτη αδένα, τα οποία προκαλούν δυσκολίες κατά την ούρηση. Ποια είναι, όμως, τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;

Τι είναι ο προστάτης αδένας και γιατί προκαλεί τόσο πολλά προβλήματα στους άνδρες;

Αντιμετώπιση των ινομυωμάτων με φυσικούς και εναλλακτικούς τρόπους!

Μήτρα είναι ο χώρος στον οποίο θα μεγαλώσει και θα τραφεί το έμβρυο. Αποτελείται από μυϊκό ιστό και βλεννογόνο. Το μυϊκό τοίχωμα είναι ελαστικό αλλά και δυνατό ώστε να προσαρμόζεται στο μέγεθος του εμβρύου αλλά και να δώσει τις ωθήσεις που χρειάζονται κατά την γέννησή του.
Η μήτρα έχει περίπου σχήμα αχλαδιού.Το τοίχωμα της έχει 3 στρώματα : το μέσα = Ενδομήτριο, το μυϊκό χιτώνα = Μυομήτριο και τον Περιμήτριο χιτώνα – περιτόναιο που καλύπτει και στηρίζει την μήτρα . Όταν μιλάμε για ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ μιλάμε για ογκίδια του μυϊκού τοιχώματος της μήτρας – δηλαδή του 2ου στρώματος.

Ποιές είναι οι φαρμακευτικές ιδιότητες του φασκόμηλου

Το φασκόμηλο είναι πολυετές θαμνώδες φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως πολυφάρμακο και έχει εκθειαστεί από τον Διοσκουρίδη, τον Γαληνό, τον Αέτιο και τον Ιπποκράτη.


Οι Άραβες πίστευαν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν το ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Οι Γάλλοι το ονομάζουν «ελληνικό τσάι» και το χρησιμοποιούν – όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – τόσο στη μαγειρική, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Κινέζοι το αποκαλούν «ελληνικό βραστάρι» και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι.

Ωφέλιμοι και βλαπτικοί υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες που περιέχονται στο λευκό ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά και τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού σας βάρους, αλλά και του κινδύνου που διατρέχετε για χρόνια νοσήματα.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους “καλούς” και τους “κακούς” υδατάνθρακες;

10 Προειδοποιητικά σημεία της Νόσου Alzheimer!!!

H έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση είναι το κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Σήμερα η ιατρική έχει προχωρήσει πολύ, παρόλα αυτά όμως φάρμακο που να «φρενάρει» την νόσο δεν υπάρχει. Το μόνο που βρίσκεται στα ράφια των φαρμακείων είναι σκευάσματα που μπορούν να κρατήσουν τις νοητικές  λειτουργίες του ασθενούς σε καλή  κατάσταση για κάποιο χρονικό διάστημα.Ποιες είναι οι εξελίξεις στη διάγνωση;

Δίαιτες με βάση την ομάδα αίματος

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι για να χάσουμε βάρος πρέπει να αποφεύγουμε κάποια τρόφιμα ή ομάδες τροφίμων τα οποία εξαρτώνται από την ομάδα αίματος μας. Κατά πόσο όμως μπορεί να εφαρμοστεί μια τέτοια διατροφή για όλη μας την ζωή και πόσο ασφαλής είναι για την διατήρηση της υγείας μας;
Η Θεωρία
Οι τροφές περιέχουν ειδικές ενώσεις πρωτεΐνης και υδατανθράκων, τις λεκτίνες, οι οποίες αντιδρούν διαφορετικά όταν έλθουν σε επαφή με αίμα μίας συγκεκριμένης ομάδας. Τρόφιμα μη συμβατά με την ομάδα αίματός μας, δημιουργούν προβλήματα στην παραγωγή της ινσουλίνης, στην πέψη και γενικότερα στην ισορροπία των ορμονών, επιβραδύνοντας ταυτόχρονα το μεταβολισμό μας.

Πως γίνεται η διάγνωση της οστεοπόρωσης

Πάντα η διάγνωση γίνεται από το γιατρό, που παίρνει το ιστορικό και εξετάζει την/τον ασθενή. Η διάγνωση γίνεται και με ακτινογραφίες αλλά όταν φανεί στην ακτινογραφία οστεοπόρωση η απώλεια του οστού είναι μεγάλη και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η μέτρηση της οστικής μάζας είναι το σημαντικότερο μέσο σε συνδυασμό με τη μέτρηση ειδικών δεικτών οστεοπόρωσης που περιλαμβάνουν εξετάσεις στο αίμα και στα ούρα (ασβέστιο, πρωτεΐνες και ένζυμα των οστών στο αίμα και τα ούρα, κλπ).

άμεση αντιμετώπιση της ναυτίας

Δεδομένου ότι η ναυτία είναι το πιο ενοχλητικό σύμπτωμα όταν ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο, είναι πάντα χρήσιμο να λαμβάνετε κάποια προληπτικά μέτρα για να την αποφύγετε. Η κατανάλωση ρίζας τζίντζερ αποτελεί ένα κλασικό μέτρο, μια και είναι ευρέως γνωστή για την αντιεμετική της δράση.
Τζίντζερ
• Φάτε λίγα μπισκότα τζίντζερ πριν ξεκινήσετε, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και μετά την άφιξή σας.
• Άλλα προϊόντα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι ζαχαρωτά τζίντζερ, τζίντζερ με επικάλυψη ζάχαρης (αν δεν σας ενοχλεί η καυτερή του γεύση) ή καραμέλες τζίντζερ.

φαινόμενο placebo: ένας ψίθυρος με δυνατή φωνή

Πρώτη φορά άκουσα τον όρο placebo σχετικά με τη (μη) επίδραση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Στη συνέχεια, άκουγα τον όρο συχνά και πάντα αναφορικά με την επίδραση που έχει στο άτομο, οποιαδήποτε μέθοδος, τεχνική ή αγωγή υγείας, περιλαμβάνει ή όχι, την χορήγηση θεραπευτικών σκευασμάτων και δεν συγκαταλέγεται στο πλαίσιο έρευνας και εφαρμογής της κλασσικής δυτικής ιατρικής.
Η λέξη placebo έχει λατινική ρίζα και αναφέρεται στη βίβλο σχετικά με την τελετή της κήδευσης, ως: «θα ευχαριστήσω», ενώ η λέξη nocebo, επίσης αναφέρεται ως: «θα βλάψω».

αποτοξίνωση με ωμοφαγική διατροφή

Μία μικρής διάρκειας αποτοξίνωση με ωμοφαγική διατροφή είναι από τις καλύτερες προσεγγίσεις αν θέλετε να δοκιμάσετε την ωμοφαγία. Αυτό μπορείτε να το δοκιμάσετε και να το αποφασίσετε για τον εαυτό σας αν σας τρομάζει η ιδέα να γίνεται ωμοφάγος 100% για πάντα. Δοκιμάστε την διατροφή αυτή για λίγες μέρες. Ενας τέτοιου είδους καθαρισμός-αποτοξίνωση με ωμοφαγία μπορεί να κρατήσει 7 με 10 μέρες και όταν την κάνετε θα νιώσετε ανανεωμένοι, με πολύ περισσότερη ενέργεια από ότι πριν αλλά και θα έχετε μια πολύ καλή και θετική ψυχολογική διάθεση. Επιπλέον θα έχετε χάσει και βάρος και θα αισθάνεστε και πιο ελαφρείς.