Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το ποπ κορν «εξίσου υγιεινό» με φρούτα-λαχανικά!

Θέλετε ένα υγιεινό σνακ; Λίγο ποπ κορν ψημένο σε ζεστό αέρα είναι ό,τι χρειάζεστε, καθώς μία νέα έρευνα αποκαλύπτει πως περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες πολυφαινολών απ’ ό,τι τα φρούτα και τα περισσότερα λαχανικά!
Οι πολυφαινόλες είναι ουσίες με πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες ασκούν καρδιοπροστατευτική και αντικαρκινική δράση.
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, μία μερίδα ποπ κορν περιέχει έως 300 χιλιοστά του γραμμαρίου (mg) πολυφαινόλες, όταν το γλυκό καλαμπόκι περιέχει 114 mg και όλα τα φρούτα έως 160 mg ανά μερίδα.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον, που παρουσίασαν την έρευνά τους στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο, η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι οι πολυφαινόλες των φρούτων και των λαχανικών αραιώνονται σε αυτά, επειδή περιέχουν σε ποσοστό έως 90% νερό.

Δείτε ποια σημάδια μαρτυρούν την ρευματοειδή αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια σοβαρή αυτοάνοση νόσος που προσβάλλει τις αρθρώσεις και άλλα μέρη του σώματος. Είναι όμως πολλές φορές δύσκολο να εντοπιστεί, επειδή τα συμπτώματα μπορεί να μιμηθούν εκείνα άλλων ασθενειών.
Δείτε ποια σημάδια μπορεί να αποτελούν πρώιμα συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) για να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε.

Όσπρια: το κρέας της… έξυπνης διατροφής

της Μαρίας Γκέκα
Πριν μερικές δεκάδες χρόνια τα όσπρια αποτελούσαν ένα από τα πλέον περιφρονητικά είδη διατροφής. Τα έλεγαν το κρέας των φτωχών και είναι αλήθεια. Λόγω της καλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και της χαμηλής τους τιμής αποτελούσαν άριστη εναλλακτική λύση απέναντι στα ζωικά τρόφιμα. Συνδυασμένα με υδατάνθρακες όπως ρύζι, πλιγούρι, χυλοπίτες γίνονται μία πολύ ισορροπημένη τροφή. Σήμερα, η αντίληψη αυτή έχει αλλάξει δραστικά. Τα όσπρια αναγνωρίστηκαν ως το πλέον πανίσχυρο είδος διατροφής, «το εργοστάσιο παραγωγής πολυτίμων συστατικών».