Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια

Η ζυγαριά αποτελεί το μεγαλύτερο εχθρό και ταυτόχρονα τον καλύτερο φίλο για πολλούς ανθρώπους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το πρώτο που κάνουν το πρωί μόλις ξυπνήσουν είναι ζύγισμα σε μία ζυγαριά.

Μήπως όταν ασκείστε κοκκινίζετε σαν παντζάρι

Οι ένοχοι για την απίστευτη ερυθρότητα στο πρόσωπό σας, όταν ασκείστε είναι τα τριχοειδή αγγεία σας, δηλαδή τα μικρά αιμοφόρα αγγεία κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, που διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, προκειμένου να βοηθήσουν το σώμα να παραμείνει δροσερό. Τ
α άτομα με ευαίσθητο δέρμα μάλιστα μπορεί να παραμένουν κόκκινα, έστω και αφού έχουν ξεπλύνει το πρόσωπό τους με νερό.

Δείτε πόσες χρήσεις μπορεί να έχει το γάλα!

Το γάλα κάνει πολύ καλό στα οστά μας, αλλά έχει και άλλες πολλές χρήσεις πέρα από την κατανάλωση του ως ρόφημα!Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με το γάλα:
Μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέ από μελάνι: Είτε από στυλό είτε από εκτυπωτή, αυτοί οι λεκέδες δύσκολα εξαφανίζονται. Εκτός κι αν βάλετε επάνω του λίγο γάλα πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Τα ένζυμα που περιέχονται στο γάλα διαλύουν το μελάνι, χωρίς να καταστρέφουν το υλικό.

Προσοχή στα trans λιπαρά σε τρόφιμα που τρώνε τα παιδιά

Αποτελούν μια κατηγορία λιπαρών που δεν τα θέλουμε στη διατροφή μας και πολύ περισσότερο στη διατροφή των παιδιών. Μιλάμε για τα trans λιπαρά οξέα, που προκύπτουν κυρίως κατά τη διαδικασία του τηγανίσματος, αλλά και γενικότερα κατά το μαγείρεμα και τη θερμική επεξεργασία των τροφίμων με φυτικά σπορέλαια.

Υψώστε διατροφικό τοίχος στις ιώσεις και τα κρυολογήματα

Το φθινόπωρο έφτασε φέρνοντας μαζί τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Μερικά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και διατροφικές συνήθειες που μπορούν να αποτελέσουν σύμμαχο κατά των ιώσεων είναι:

Το ξέρατε ότι το ψωμί του τοστ είναι και καθαριστικό;

Μπορεί να έχετε φάει άπειρα τοστάκια, αλλά να μην έχει περάσει καν από το μυαλό σας ότι οι φέτες του ψωμιού του τοστ έχουνε και άλλες χρήσεις!