Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι σύμμαχος της υγείας μας!

Το ανθρώπινο σώμα για να μπορεί να λειτουργεί σωστά και να είναι υγιές χρειάζεται να παράγει αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που προστατεύουν από τις βλάβες στα κύτταρα, που τις προκαλούν οι γνωστές σε όλους ελεύθερες ρίζες Τα αντιοξειδωτικά, λοιπόν, έχουν τη δυνατότητα να θωρακίζουν τον οργανισμό από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο καρκίνος Ακόμα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθούν το δέρμα να μη γερνά πρόωρα.

aivanhov: πως να γίνετε ακούραστοι

Πόσες φορές ακούει κανείς να λένε: «Είμαι κουρασμένος!» Ναι, όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος. Και παρ’ όλ’ αυτά βλέπει κανείς τους ανθρώπους να είναι πολυάσχολοι, να τρέχουν δεξιά και αριστερά χωρίς να σταματούν ούτε λεπτό. Είναι καλό να είναι κανείς ενεργητικός. Αλλά για να μπορέσει όμως να μένει κανείς πάντα ενεργητικός χωρίς να κουράζεται, πρέπει να ξέρει να ξεκουράζεται, και όχι μόνο μια ή δυο φορές την ημέρα, γιατί δεν είναι αρκετό, αλλά δέκα, δεκαπέντε, είκοσι φορές, έστω και για ένα λεπτό κάθε φορά.

Η Βιταμίνη Β3 «σκοτώνει» θανατηφόρα κύτταρα.

Θα μπορούσε να είναι το νέο όπλο για την καταπολέμηση πανίσχυρων μικροβίων της κατηγορίας των σταφυλοκόκκων.
Σύμφωνα με νεότερες μελέτες στις ΗΠΑ, η βιταμίνη Β3, γνωστή και ως νικοτιναμίδη και νιασίνη, βελτιώνει την ικανότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στην προσπάθεια εξόντωσης των βακτηρίων του σταφυλόκοκκου. Όπως εξηγούν, η βιταμίνη Β3 αυξάνει τον αριθμό και την αποτελεσματικότητα των ουδετερόφιλων, δηλαδή των λευκοκυττάρων του αίματος που μπορούν να εξολοθρεύσουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς

Γιατί οι πιπεριές είναι καυτερές και η μέντα δροσερή;

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τις πιπεριές να μας «καίνε» όταν τις τρώμε (καλά, όχι όλες οι πιπεριές) και τη μέντα να μας «δροσίζει»; Για τις πιπεριές το μυστικό ονομάζεται… καψαϊκίνη και για τη μέντα ονομάζεται μενθόλη. Είναι δυο ουσίες που δρουν με παρόμοιο τρόπο στο νευρικό μας σύστημα και κατ” επέκταση στον εγκέφαλό μας. Τρώγοντας καυτερές πιπεριές νοιώθουμε κάψιμο στη γλώσσα μας, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι πιο ζεστή, ενώ μασώντας φύλλα μέντας ή τσίχλα με μέντα νοιώθουμε λες και έχουμε μόνιμα παγάκια στο στόμα μας. Η καψαϊκίνη, αλλά και η μενθόλη δεσμεύονται σε υποδοχείς νεύρων που είναι ευαίσθητοι στο ζεστό και στο κρύο, αντίστοιχα. Έτσι ο εγκέφαλός μας «μπερδεύεται» και νοιώθει κάψιμο ή πάγωμα, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει.

Συνταγή για το κορυφαίο αντικαρκινικό ελιξήριο essiac.

To 1922 μια ασθενής που θεραπεύτηκε από τον καρκίνο, αποκάλυψε στη νοσοκόμα Rene Caisse που ζούσε στο Οντάριο του Καναδά, ότι θεραπεύτηκε, χάρη σε μια συνταγή βοτάνων, που της είχε δώσει ένας ινδιάνος της φυλής Οτζίμπουα του Οντάριο. Η Rene Caisse δημιούργησε τότε, μια δική της αυθεντική συνταγή βοτάνων σε υγρή μορφή και την ονόμασε Εssiac, ονομασία που προέρχεται από την αντιστροφή του επωνύμου της. Το 1924 άνοιξε τη δική της κλινική στο Bracebridge του Οντάριο στον Καναδά, όπου χορηγούσε το Essiac σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, αν και δεν υπήρχαν ανάλογες επιστημονικές αποδείξεις και μελέτες για τη δράση και την αποτελεσματικότητά του.