Το ανθρώπινο σώμα για να μπορεί να λειτουργεί σωστά και να είναι υγιές χρειάζεται να παράγει αντιοξειδωτικά.
Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που προστατεύουν από τις βλάβες στα κύτταρα, που τις προκαλούν οι γνωστές σε όλους ελεύθερες ρίζες.
Τα αντιοξειδωτικά, λοιπόν, έχουν τη δυνατότητα να θωρακίζουν τον οργανισμό από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο καρκίνος.
Ακόμα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθούν το δέρμα να μη γερνά πρόωρα.
Πως όμως μπορούμε να προσλάβουμε αντιοξειδωτικά; Ποιες είναι οι βασικές ομάδες και ποιες οι πηγές τους;
1. Πολυφαινόλες: Μπορείτε να τις βρείτε στο τσάι, στη σόγια, στο ελαιόλαδο, στη σοκολάτα, στο ρόδι, στη ρίγανη, στα σταφύλια και στο κρασί
2. Βιταμίνη C: Εμπεριέχεται στα ακόλουθα: στο πορτοκάλι, στα ακτινίδια, στο λεμόνι, στη φράουλα, στις πιπεριές, στη ντομάτα και στα σκούρα πράσινα λαχανικά
3. Βιταμίνη Ε: στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς και στα προιόντα ολικής άλεσης
4. Καροτενοειδή: στο καρότο, στο βερίκοκο, στα ροδάκινα, στο σπανάκι, στις πολύχρωμες πιπεριές και στο μπρόκολο
5. Σελήνιο: θα το προσλάβετε μέσω των γαλακτοκομικών, ψαριών, οστρακοειδών, αυγών και κόκκινων κρεάτων
Πώς όμως μπορεί να γίνει καλύτερη και ποιοτικότερη η πρόσληψη των αντιοξειδωτικών; - Μάθετε να καταναλώνετε τουλάχιστον τρεις μερίδες λαχανικών και δυο φρούτων, ανα μέρα - Προσπαθήστε να τρώτε λαχανικά ωμά, καθώς όταν μαγειρεύονται ένα μεγάλο ποσοστό των αντιοξειδωτικών χάνεται - Καταναλώνετε τα φρούτα φρέσκα και με τη φλούδα τους, καθώς εκεί συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών - Να πίνετε το χυμό φρούτων άμεσα αφότου τον στύβετε. Να θυμάστε: όσο τον αφήνετε τόσο χάνονται τα πολύτιμα συστατικά του!
Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά και επωφεληθείτε!!
Το είδα: 26ecopages.blogspot.gr
http://www.proionta-tis-fisis.info
Πως όμως μπορούμε να προσλάβουμε αντιοξειδωτικά; Ποιες είναι οι βασικές ομάδες και ποιες οι πηγές τους;
1. Πολυφαινόλες: Μπορείτε να τις βρείτε στο τσάι, στη σόγια, στο ελαιόλαδο, στη σοκολάτα, στο ρόδι, στη ρίγανη, στα σταφύλια και στο κρασί
2. Βιταμίνη C: Εμπεριέχεται στα ακόλουθα: στο πορτοκάλι, στα ακτινίδια, στο λεμόνι, στη φράουλα, στις πιπεριές, στη ντομάτα και στα σκούρα πράσινα λαχανικά
3. Βιταμίνη Ε: στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς και στα προιόντα ολικής άλεσης
4. Καροτενοειδή: στο καρότο, στο βερίκοκο, στα ροδάκινα, στο σπανάκι, στις πολύχρωμες πιπεριές και στο μπρόκολο
5. Σελήνιο: θα το προσλάβετε μέσω των γαλακτοκομικών, ψαριών, οστρακοειδών, αυγών και κόκκινων κρεάτων
Πώς όμως μπορεί να γίνει καλύτερη και ποιοτικότερη η πρόσληψη των αντιοξειδωτικών; - Μάθετε να καταναλώνετε τουλάχιστον τρεις μερίδες λαχανικών και δυο φρούτων, ανα μέρα - Προσπαθήστε να τρώτε λαχανικά ωμά, καθώς όταν μαγειρεύονται ένα μεγάλο ποσοστό των αντιοξειδωτικών χάνεται - Καταναλώνετε τα φρούτα φρέσκα και με τη φλούδα τους, καθώς εκεί συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών - Να πίνετε το χυμό φρούτων άμεσα αφότου τον στύβετε. Να θυμάστε: όσο τον αφήνετε τόσο χάνονται τα πολύτιμα συστατικά του!
Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά και επωφεληθείτε!!
Το είδα: 26ecopages.blogspot.gr
http://www.proionta-tis-fisis.info
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου