Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η υγρασία μας …κάνει το κεφάλι «κουδούνι»

Μήπως τις τελευταίες ημέρες νιώθετε ότι σας ταλαιπωρούν πιο συχνά οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες; Μήπως ακούτε να αυξάνονται ανάμεσα στους φίλους σας τα κρούσματα ρινίτιδας, ιγμορίτιδας και οι πόνοι στις αρθρώσεις;
Οι επιστήμονες αποδίδουν αυτές τις εξάρσεις στα αυξημένα ποσοστά υγρασίας που επικρατούν στην ατμόσφαιρα  η οποία ταυτόχρονα ενοχοποιείται και για την επιδείνωση κάποιων καρδιολογικών προβλημάτων.

Πείτε αντίο στην κούραση και βάλτε στη ζωή σας φτερά

Κούραση. Εξάντληση. Έλλειψη ενέργειας...Αυτά είναι τα πιο συχνά παράπονα όλων των σύγχρονων ανθρώπων και τα πιθανά αίτια μπορούν να είναι πολλά . Στην πλειονότητα των περιστατικών , η κούραση σχετίζεται με τον πολύ απαιτητικό «τρόπο ζωής» του 21ου αιώνα, με την συνεχή πίεση και τα άγχη που καθημερινά μας καταδιώκουν.

Αμύγδαλα: Είναι το πιο έξυπνο σνακ

Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Διαιτολόγων, η κατανάλωση μιας χούφτας αμυγδάλων την ημέρα, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης των κορεσμένων λιπαρών και στην αύξηση της κατανάλωσης των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Ε.
Τα αμύγδαλα, αν και πρόκειται για υψηλής θερμιδικής αξίας τροφή (μία χούφτα, δηλ. 30 γρ. αμύγδαλα αποδίδουν 165 θερμίδες) αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Πως οι Ρink Floyd, ο Τζον Λένον, οι Queen και ο Βιβάλντι επιδρούν στη ψυχή μας

Η μουσική μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία συγκεκριμένων ψυχικών ασθενειών και ψυχοσωματικών διαταραχών, εκτιμούν αμερικανοί και σκωτσέζοι επιστήμονες, οι οποίοι ζητούν από τους ασθενείς τους να ακούνε συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια.
Για παράδειγμα, ο Μπετόβεν θεωρείται κατάλληλος για την αντιμετώπιση κρίσεων πανικού, οι Ρink Floyd για την κατάθλιψη, ενώ η τζαζ γενικά θεωρείται το πλέον «θεραπευτικό» είδος μουσικής.