Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το βάδισμα σύμμαχος της καρδιάς

Πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων του πλανήτη φαίνεται πως δεν έχουν συνείδηση του πιο απλού πράγματος: πόση ώρα περπατούν καθημερινά, ιδίως με βάδισμα πιο γρήγορο από το κανονικό.
Αυτό, όπως αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που γιορτάστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, είναι πολύ κακό, επειδή το περπάτημα -και γενικότερα η σωματική άσκηση- αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσει κανείς τον εαυτό του από τις καρδιαγγειακές παθήσεις, ιδίως από έμφραγμα και εγκεφαλικό.

Ασκηθείτε και πολεμήστε την υπέρταση

Στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα συμβάλλει η σωματική άσκηση σύμφωνα με κινέζικη έρευνα.
Οι άνθρωποι που ασκούνται πάνω από τέσσερις ώρες την εβδομάδα, έχουν περίπου 20% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλή πίεση, σε σχέση με όσους ασκούνται λιγότερο από μια ώρα την εβδομάδα, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική έρευνα. Όσοι ασκούνται μία έως τρεις ώρες εβδομαδιαίως, έχουν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο υψηλής πίεσης.

Ο κίνδυνος των light κάνοντας δίαιτα

Έχετε ξεκινήσει δίαιτα και σας έχει πει ο διαιτολόγος σας ή γνωρίζετε ότι θα πρέπει να προτιμάτε προϊόντα με λιγότερα λιπαρά.
Στην αγωνία σας λοιπόν να χάσετε γρήγορα βάρος δεν έχετε αφήσει ούτε μια συσκευασία με χαμηλά λιπαρά. Όταν πάλι πεινάτε, τρώτε κάτι light. Δεν φοβάστε να ξεφύγετε και λίγο στην ποσότητα, γιατί απλά αυτό που τρώτε είναι light.

Τα θετικά και τα αρνητικά της γυμναστικής στο διάδρομο

Ο διάδρομος είναι δύο από τα πιο «αγαπημένα» μηχανήματα των φανατικών του γυμναστηρίου και όχι μόνο. Παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην καρδιαγγειακή προπόνηση και βοηθάει να κάψετε θερμίδες, βελτιώνοντας παράλληλα την αερόβια ικανότητά σας.
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα θετικά αλλά και αρνητικά που μπορεί να μας προσφέρει η γυμναστική πάνω σε ένα διάδρομο.

Τα συμπεράσματα της επιστήμης για την ασπαρτάμη

Για την ασπαρτάμη έχουν κατά καιρούς ακουστεί πολλά. Ειδικοί και μη ειδικοί, όλοι έχουν να πουν και κάτι. Ωστόσο, όπως γίνεται για όλα τα τρόφιμα και συστατικά που καθημερινά καταναλώνουμε, το λόγο πρέπει να έχει η επιστήμη.
Ο αναμφισβήτητος κριτής είναι η επιστημονική έρευνα, με σωστή και έγκυρη μεθοδολογία και τα συμπεράσματά της. Εκεί βασίζονται ή θα πρέπει να βασίζονται και όλες οι συστάσεις των ειδικών προς τους καταναλωτές. Ας δούμε λοιπόν τι λένε οι επιστήμονες για την ασπαρτάμη.

Πατάτα η μαγική!

Οι πατάτες είναι πολύ νόστιμες. Μπορείτε να τις φάτε ψητές, πουρέ, τηγανιτές, σε πατατάκια κ.λ.π. Εδώ όμως θα τις χρησιμοποιήσουμε για να λευκάνουμε το δέρμα μας και να το κάνουμε πιο λαμπερό! Οι πατάτες είναι φορτωμένες με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται νεότερο, ενώ το τονώνουν και ανανεώνουν τα κύτταρα. Λειαίνουν τις λεπτές ρυτίδες, δίνοντας σφριγηλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση.

Ο καφές σύμμαχος εγρήγορσης και καλύτερης συγκέντρωσης

Ο καφές αποτελεί για πάρα πολύ κόσμο ένα βασικό συστατικό καθημερινής τόνωσης. Εκτός από τη συναισθηματική σύνδεσή με το αγαπημένο μας ρόφημα, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι έχει άμεση σύνδεση και με την ψυχική μας υγεία με διάφορους τρόπους!