Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

30' άσκηση την ημέρα: Από την πρόκληση στην πράξη

Κάθε φορά που περνάς το κατώφλι του γυμναστηρίου σου και ολοκληρώνεις έστω και μια μικρής χρονικής διάρκειας προπόνηση....
  • Τοποθετείς ένα τουβλάκι ακόμη, μια ακόμη χρωματιστή ψηφίδα στη «νέα ζωή» που αποφάσισες να κατασκευάσεις για σένα.Οι συνήθειες, καλές ή κακές, θεμελιώνονται μέσα από την επανάλληψη.

ΔΙΑΤΑΣΗ ΚΟΙΛΙΑΣ, ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟΣ

Ο μετεωρισμός ή τυμπανίτις είναι σύμπτωμα ασθένειας του πεπτικού συστήματος που εκδηλώνεται στην συσσώρευση αερίων στο έντερο, κυρίως στο παχύ έντερο, σπάνια στο στομάχι και σπανιότερα στην κοιλιακή χώρα (περιτόναιο).

Προέλευση

Υποβοηθείται συνήθως από ατονία των κοιλιακών μυών, με συνέπεια τα αέρια που προκύπτουν κατά την χώνευση αντί να προωθούνται προς την φυσική τους έξοδο, να συνωστίζονται στο πεπτικό σύστημα, και από εκεί να περνούν μέσω της πεπτικής μεμβράνης στο αίμα ή και στην κοιλιακή χώρα.

Ο ρόλος της διατροφής στην Ψωρίαση !!!

Ψωρίαση. Αναγνωρίστε την προκειμένου να την εξοντώσετε!

Μήπως  από καιρό τώρα έχει γίνει ανυπόφορη η κατάσταση με την πιτυρίδα σας ή με ένα σκληρό σημείο στο αγκώνα που όλο ξεφλουδίζει ή στους κόμπους των δακτύλων ή στα γόνατα ή …μπορώ να αναφέρω πολλά σημεία του σώματος που χτυπά η ψωρίαση στην αρχή με ‘τρόπο’ και μετά αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά ανελέητα!
Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδη δερματική πάθηση που προσβάλλει περίπου 1 στους 40 ανθρώπους φέρνοντάς την στην 1η θέση στα δερματικά προβλήματα. Όταν πρωτοεμφανίζεται δεν είναι εύκολο να την αναγνωρίσουμε όπως για παράδειγμα στο κεφάλι που την μπερδεύουμε πολλές φορές με την απλή  πιτυρίδα. Πολύ συχνό δυστυχώς και στα παιδιά.  Με τον καιρό κι αν η ψωρίαση δεν θεραπευτεί επαρκώς εξαπλώνεται και στην κυριολεξία ‘τρώει’ το δέρμα μετατρέποντάς το σε σωρούς από φολίδες με φαγούρα και πολύ απωθητική όψη. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πασχόντων υποφέρουν από κατάθλιψη.μ)

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΡΟΤΟΥ

Ιστορικά, το καρότο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν και ήταν γνωστό στην αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα, λέγεται ότι ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε ως τονωτικό για το στομάχι και ο Γαληνός ως θεραπεία για το πρήξιμο στο στομαχι. Το καρότο είναι θρεπτικό και
θεραπευτικό.

Αυτοάνοσα νοσήματα:Η σχέση τους με το Γαστρεντερικό Σύστημα

Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι η πρώτη αιτία χρόνιων νοσημάτων στις σύγχρονες κοινωνίες. Ασθένειες που κάποτε ήταν σπάνιες παρατηρούνται σήμερα σε 1 ανά 5 πολίτες σε Ευρώπη και Αμερική.  Βάλουν διαφορετικά όργανα και συνδέονται μεταξύ τους από έναν κοινό μηχανισμό όπου το ίδιο το σώμα επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και ιστούς.
Διαφορετικά αυτοάνοσα συνδέονται με το όργανο που εμπλέκεται κάθε φορά, όπως: θυρεοειδίτιδα Hashimoto, ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Chron, ρευματοειδής αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι, ερυθηματώδης λύκος κ.ά.