Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Άσκηση για αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και της δυσκαμψίας

Καθώς ξεκινάτε ένα πρόγραμμα άσκησης για αρθρίτιδα, θα πρέπει να κατανοήσετε τι βρίσκεται εντός των ορίων σας και πιο επίπεδο άσκησης είναι πιθανό να σας δώσει αποτελέσματα.
Η σωματική άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με αρθρίτιδα. Αυξάνει τη δύναμη και την ευελιξία, μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις, και βοηθά στην καταπολέμηση  της κόπωσης. Φυσικά, όταν η δυσκαμψία και ο πόνος στις αρθρώσεις σας έχουν ήδη πάρει από κάτω, η σκέψη του να περπατήσετε στο τετράγωνο της γειτονιάς ή να κολυμπήσετε μερικούς γύρους 
μπορεί να σας ακουστεί κάπως τρομακτικό.

Ρεφλεξολογία: Ποιες ασθένειες φαίνονται στα χέρια μας;

Από τη ρεφλεξολόγο, Έφη Σαρανταένα.
Τα χέρια στην ρεφλεξολογία δουλεύονται συμπληρωματικά στη θεραπεία που κάνουμε στα πόδια. Τα αντανακλαστικά τους σημεία στα χέρια μοιάζουν με εκείνα των πελμάτων, οι παλάμες είναι ουσιαστικά μια μικρογραφία του ανθρώπινου σώματος.
Τα χέρια λόγω του ότι είναι ένα σημείο του ανθρώπινου σώματος που κουράζεται αρκετά, λόγω των καθημερινών εργασιών που κάνουμε με αυτά, δουλεύονται περισσότερο σε αντίθεση με τα πόδια που είναι κλεισμένα και προστατευμένα μέσα στα παπούτσια. Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι τα αντανακλαστικά σημεία στα χέρια βρίσκονται πιο βαθιά σε αντίθεση με εκείνα των ποδιών.