Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Φθινόπωρο: Επιστροφή στη σωστή διατροφή

Γράφει η Ελίζα Τζιόβα
Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί τη μετάβαση από την ξεγνοιασιά στην εποχή των «ορίων», όρια στον ελεύθερο χρόνο, στην τσέπη μας και στην «ξέγνοιαστη» καλοκαιρινή διατροφή… μήπως έχετε ξεκινήσει ήδη να «πέφτετε» ψυχολογικά και σκέφτεστε να κάνετε μια βόλτα από την κουζίνα σας;

Πώς θα απαλλαγείτε από το πρήξιμο στην κοιλιά

Γράφει η Ελίζα Τζιόβα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Το παντελόνι δεν κουμπώνει, το μπλουζάκι σας στενεύει και το εφαρμοστό φόρεμα μπαίνει στα 'DON’Ts' αυτής της εβδομάδας. Αντί να ανατρέξετε στα πιο φαρδιά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας, μάθετε ότι υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς..

Τροφές που ξεκουράζουν

Ο κύριος στόχος των καλοκαιρινών διακοπών ήταν όχι μόνο να διασκεδάσετε, αλλά και να αποβάλλετε το στρες και την ένταση, προκειμένου να επιστρέψετε δριμύτεροι στη δουλειά και το καθημερινό σας πρόγραμμα.
Ξέρετε ότι ένα υγιές και ισορροπημένο γεύμα μπορεί επίσης να σας 'ξεκουράσει'; Ορισμένα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε διάφορες τροφές που καταναλώνουμε έχουν την ιδιότητα να μας φτιάχνουν τη διάθεση και να μειώνουν το αίσθημα κόπωσης. Τι να εντάξετε λοιπόν στο μενού;

Συντηρητικά και υγεία

Γράφει: Κυριακού Κατερίνα
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Ο εθισμός στην κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων είναι μία συνήθεια από την οποία δύσκολα αποδεσμεύεται κανείς. Σίγουρα, είναι πρακτική η χρήση τους, σε καμία περίπτωση όμως δεν οδηγούν σε κάποιο καλό αποτέλεσμα υγείας. Ακόμη και εκείνα που ΄λανσάρονται' ως υγιεινά, περιέχουν μεγάλες ποσότητες λίπους, ζάχαρης ή / και αλατιού.

Τρώγοντας για υγεία ή τρώγοντας την υγεία μας;