Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

7 απαραίτητες ουσίες που μπορεί να μη λαμβάνετε επαρκώς!!!

Μήπως έχετε έλλειψη σε κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο ή βιταμίνη C; Δείτε τις ουσίες που πιθανόν σας λείπουν και τις διατροφικές πηγές τους.

Κάλιο: Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Έρευνες έδειξαν ότι το κάλιο μπορεί να βοηθά να διατηρείται η αρτηριακή πίεση σε υγιή επίπεδα. Το κάλιο ωφελεί επίσης τη γονιμότητα και τη λειτουργία των μυών και των νεύρων. Υπάρχει σε πολλές τροφές- γάλα, πατάτες, γλυκοπατάτες, όσπρια, αβοκάντο και μπανάνες.

Αυτά τα αντιβιοτικά πάρτε τα άφοβα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως η αντοχή των μικροβίων έχει εξελιχθεί σε σοβαρή απειλή για την παγκόσμια υγεία και για αυτό ενοχοποιείται κυρίως η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών χαπιών. Στην πρώτη παγκόσμια έρευνά του για τη μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά, που διεξήχθη σε 114 χώρες, ο ΠΟΥ εστιάσθηκε σε επτά κύρια βακτήρια, τα οποία ευθύνονται για συχνές σοβαρές ασθένειες, όπως η πνευμονία, η διάρροια και οι λοιμώξεις του αίματος. Όπως ανακάλυψε, σε ορισμένες χώρες δύο βασικές οικογένειες αντιβιοτικών είναι πλέον αναποτελεσματικές σε περισσότερους από τους μισούς ασθενείς στους οποίους χορηγούνται.

Η ακράτεια ούρων μπορεί να θεραπευτεί

Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός - Γυναικολόγος
Βασ.Σοφίας 133, Αθήνα 11521
Τηλ. 210 6440452 - 6974446220

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 στις 10 γυναίκες 40-65 ετών και 3 στις 10 γυναίκες άνω των 65 ετών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακράτειας ούρων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως η ακράτεια ούρων δεν είναι πάθηση. Είναι το σύμπτωμα κάποιας πάθησης που δυστυχώς συνοδεύεται από αισθήματα ντροπής, μείωση της αυτοπεποίθησης και μείωση της σεξουαλικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Η γυναίκα συνήθως καταλήγει να ζει με πάνες, που πέρα από τα ζητήματα υγιεινής και τα ιατρικά προβλήματα που δημιουργούν, όπως ουρολοιμώξεις, κολπίτιδες και δερματοπάθειες, την οδηγούν σταδιακά σε κοινωνική απομόνωση. Το ευχάριστο είναι πως 7 στις 10 περιπτώσεις ακράτειας μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς.

Πώς δημιουργούνται οι πέτρες στη χολή

Η χολή παράγεται στο συκώτι, στη συνέχεια αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη και από κει καταλήγει στο έντερο προκειμένου να βοηθήσει στη διάσπαση και πέψη των τροφών και κυρίως του λίπους.
Εάν στη χολή υπάρχει υπερβολική ποσότητα από χολικά άλατα, χολερυθρίνη ή χοληστερόλη, κάτω από ειδικές συνθήκες σχηματίζονται οι πέτρες ή αλλιώς χολόλιθοι.
Οι χολόλιθοι κάποια στιγμή- και ιδιαίτερα μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά- είναι δυνατόν να αποφράξουν τα σωληνάκια που οδηγούν τη χολή στο έντερο με αποτέλεσμα να προκαλείται φλεγμονή, πόνος, πυρετός ή και ίκτερος. Από έναν απλό ηπατικό κωλικό έως και μια βαρειά παγκρεατίτιδα δηλαδή.

Πως να απαλλαγείτε από την φλεβίτιδα φυσικά και ανέξοδα!!!

Αν τα πόδια σας εμφανίζουν πρήξιμο, ελικοειδείς φλέβες και μπλε-μαύρο χρώμα. Τότε πάσχετε από ευρυαγγείες. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε.


Σηκώστε ψηλά τα πόδια
Για τουλάχιστον 20 λεπτά, κάθε λίγες ώρες, προσπαθείτε να ανυψώνετε τα πόδια σας πάνω από το επίπεδο του κεφαλιού. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο στέκεστε όρθιοι, τόσο περισσότερο το αίμα, επιστρέφοντας στην καρδιά, θα πρέπει να καταπολεμήσει τη βαρύτητα.