Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πρωτεΐνη χωρίς κρέας; Οι 7 καλύτερες πηγές

Μπορεί το κρέας να φημίζεται για την πρωτεΐνη του, είναι όμως δυνατό να τη λάβετε σε επαρκείς ποσότητες, χωρίς να το καταναλώνετε συνεχώς.

 

Από τη μια έχουμε τους ειδικούς να μας αποτρέπουν από το να τρώμε συχνά κρέας και από την άλλη ξέρουμε ότι η πρωτεΐνη του είναι απαραίτητη για την ενέργειά μας, αλλά και για τη δόμηση των ιστών και την καλή λειτουργία όλων των ζωντανών κυττάρων. Πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα;

Καθημερινοί και θρεπτικοί συνδυασμοί της σόγιας

Πολύτιμος σύμμαχος στη διαχείριση του βάρους

Η σόγια και τα προϊόντα της αποτελούν ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτικά τρόφιμα παγκοσμίως, ενώ τα τελευταία χρόνια κατακτά όλο και περισσότερους φίλους και στην Ελλάδα. Ποια είναι όμως τα θρεπτικά χαρακτηριστικά που την κάνουν τόσο ξεχωριστή και πολύτιμη και πώς μπορούμε να εντάξουμε τα προϊόντα σόγιας μέσα στην καθημερινή μας διατροφή;

Μπρόκολο και Πρωτεΐνη

Το ξέρετε πως άν συγκρίνουμε τις ίδιες θερμίδες που θα τρώγαμε απο μπρόκολο και απο μοσχάρι το μπρόκολο υπερέχει σε πρωτεΐνη? Έχει φυτική πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας καθώς και πολύ σημαντικές αντικαρκινικές ουσίες που το κάνουν ιδιαίτερα θρεπτικό λαχανικό. Oι κυριότερες αντικαρκινικές ουσίες του μπρόκολου φαίνεται ότι είναι η I3C και η σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά όπως και το κουνουπίδι.

Σωστή διατροφή δε σημαίνει αυστηρή δίαιτα

Οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί: 
Διαφέρουμε ως προς την κατάσταση της υγείας μας, τη σύσταση του σώματος και τη φυσική μας δραστηριότητα, παράγοντες που μαζί με άλλους, όπως το φύλο και η ηλικία, καθορίζουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις μας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
Εκείνα που μας διαφοροποιούν ακόμη περισσότερο, είναι ο τρόπος ζωής, οι προτιμήσεις και επιλογές μας και το κυριότερο, η προσωπικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας.

Δέκα τρόποι -εκτός του καφέ- που θα σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε το πρωί

Μπορεί ο καφές να είναι ο πιο διαδεμένος τρόπος για να μπορέσει να ξυπνήσει κανείς, ωστόσο, δεν είναι και ο μόνος.
Υπάρχουν ορισμένες τροφές αλλά και ορισμένοι τρόποι που βοηθούν τον εγκέφαλο να… επαναλειτουργήσει. Δέκα τρόποι -εκτός του καφέ- που θα σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε το πρωί: