Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σωστή διατροφή δε σημαίνει αυστηρή δίαιτα

Οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί: 
Διαφέρουμε ως προς την κατάσταση της υγείας μας, τη σύσταση του σώματος και τη φυσική μας δραστηριότητα, παράγοντες που μαζί με άλλους, όπως το φύλο και η ηλικία, καθορίζουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις μας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
Εκείνα που μας διαφοροποιούν ακόμη περισσότερο, είναι ο τρόπος ζωής, οι προτιμήσεις και επιλογές μας και το κυριότερο, η προσωπικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας.
 
Κατά συνέπεια, για κάποιους από εμάς, ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο σύμφωνα με τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις μας. αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να πετύχουμε τους στόχους μας, είτε αυτοί αφορούν στη μείωση του βάρους, είτε στη βελτίωση της υγείας μας ή και στα δύο.
Από την άλλη, πολλοί από εμάς έχουν κουραστεί από το βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση δίαιτας ή δεν είμαστε πρόθυμοι ή δεκτικοί στο να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και συνήθως δεν είναι και εύκολο να αλλάξουμε ξαφνικά και όλες μαζί τις όποιες «όχι σωστές», αλλά παγιωμένες συνήθειες χρόνων. 
 
Για αυτή τη μεγάλη κατηγορία ανθρώπων, είναι αποδεκτό ότι οι μικρές, σταδιακές αλλαγές και οι πιο σοφές επιλογές, με την κατάλληλη πάντοτε ενθάρρυνση, κινητοποίηση και συμβουλευτική καθοδήγηση, μπορούν τελικά να οδηγήσουν όχι μόνο σε μια ασφαλή και μόνιμη απώλεια βάρους, αλλά και σε ένα νέο τρόπο σκέψης και ζωής.

Το συμπέρασμα;

Η σύγχρονη προσέγγιση στη ρύθμιση του βάρους σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με στερητικές δίαιτες, μαγικά «βοηθήματα» και αναποτελεσματικές ή και επιβαρυντικές για την υγεία τακτικές του παρελθόντος, αλλά στην τροποποίηση της συμπεριφοράς απέναντι στο φαγητό. Από την πρώτη κιόλας συνάντησή μας θα αξιολογήσουμε τις διατροφικές σας συνήθειες, τις ιδιαίτερες ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων: φυσιολογικό σωματικό βάρος, καλή υγεία και αίσθημα ευεξίας.

 
Γράφει η Δήμητρα Τσερντανέλη
http://dimitratdiet.blogspot.gr/
http://www.ifitnessbook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου