Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Λεπτίνη: Γιατί το αδυνάτισμα είναι δύσκολο

Η λεπτίνη (leptin) είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα λιποκύτταρα του σώματος και ρυθμίζει την όρεξη, και κατ’ επέκταση το σωματικό μας βάρος.
Η ανακάλυψη της λεπτίνης, το 1994, ήταν μια από τις μεγαλύτερες στη διαιτολογία. Δυστυχώς όμως αυτή η σημαντική ανακάλυψη δεν είχε κάποιο πρακτικό όφελος όσον αφορά την παχυσαρκία, όπως αρχικά είχε θεωρηθεί. Παρότι ο ρόλος της λεπτίνης είναι να κάνει κάποιον πιο λεπτό, το ποσοστό των υπέρβαρων ατόμων συνέχισε να ανεβαίνει παγκοσμίως καθώς η ενέσιμη λήψη της ορμόνης δεν έχει αποτέλεσμα παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παχύσαρκων ανθρώπων.

Νέα μέθοδος αυξάνει το ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής!

Η νέα μέθοδος προεμφυτευτικού ελέγχου για τον εντοπισμό των υγιών εμβρύων θα μπορούσε να αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής κατά 60% ή περισσότερο σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών των πανεπιστημίων του Πεκίνου και του Χάρβαρντ.

Υπάρχει ανθρώπινος μηχανισμός αυτοθεραπείας;

Ο σύγχρονος πολιτισμός παραδέχεται ως αληθινό, ό,τι είναι ορατό και μετρήσιμο. Η ύπαρξη ενός φαινομένου αποδεικνύεται μέσα από την ανάλυση του μηχανισμού του και κρίνεται από τα αποτελέσματα και τις συνέπειές του. Όμως η επιστήμη στέκει πολλές φορές αμήχανη μπροστά σε περιπτώσεις για τις οποίες δεν υπάρχει λογική εξήγηση όπως συμβαίνει στα περιστατικά αυτοίασης που αναφέρονται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια.

Σημάδια που δείχνουν πρόβλημα με το θυρεοειδή

Συμπτώματα που σχετίζονται με δυσλειτουργία του αδένα

Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός, αλλά ιδιαιτέρα σημαντικός αδένας του ενδοκρινικού μας συστήματος με τεράστια σημασία για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αυτός ο μικρός αδένας, σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται στη βάση του λαιμού είναι ο κύριος ρυθμιστής του μεταβολισμού γι” αυτό κι όταν απορυθμίζεται παρουσιάζονται συμπτώματα με συνέπειες στην υγεία μας! Μάθε ποια σημάδια σε ενημερώνουν και τσέκαρε για τυχόν πρόβλημα στο θυρεοεοδή αν έχεις κάποια από αυτά.