Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Το νηστίσιμο ταχίνι

Το νηστίσιμο ταχίνι
Μπορεί να μην το έχετε ακόμα δοκιμάσει, αλλά αξίζει σίγουρα ο κόπος να προσθέσετε στην διατροφή σας ένα τρόφιμο που συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετική δράση.

Καφεΐνη και εξάρτηση : μια διαπιστωμένη γενική διαταραχή

Καφεΐνη και εξάρτηση : μια διαπιστωμένη γενική διαταραχή
Η καφεΐνη που περιέχεται στον καφέ, το τσάι, την μαύρη σοκολάτα και στα καφεϊνούχα ενεργειακά ποτά, δημιουργεί μιας μορφής εξάρτηση όπως είναι διαπιστωμένο, ενώ η  αποτοξίνωση από την καφεΐνη είναι πλέον μια αναγνωρίσιμη διαταραχή, σύμφωνα με το πρόσφατα ενημερωμένο Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ).

Τεστ αυτοαξιολόγησης: Ο εθισμός στο τσιγάρο.Μετρήστε τον εθισμό σας στο τσιγάρο

Ο εθισμός στο τσιγάρο μπορεί να μετρηθεί με αντικειμενικότητα. Η κλίμακα Fagerstrom είναι ένα γρήγορο τεστ που μετρά τον εθισμό του καπνιστή στο τσιγάρο. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε με βάση 6 απλές ερωτήσεις και απαντήσεις, να μπορεί κανείς να μάθει τον βαθμό εξάρτησης του στο τσιγάρο, εύκολα και απλά. Η κλίμακα αυτή αποτελεί μια εκτίμηση εθισμού του καπνιστή στο τσιγάρο, δεν αποτελεί ειδικό ψυχομετρικό εργαλείο εθισμού ούτε συμβάλει στην θεραπεία διακοπής του καπνίσματος, είναι όμως αποδεδειγμένα ένα σίγουρο τεστ αυτοαξιολόγησης.

Ξερά δαμάσκηνα : ένα νόστιμο, γλυκό, «φορητό» σνακ για την δίαιτα

Χωρίς καθόλου λιπαρά, αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά και άφθονο σίδηρο, τα ξερά δαμάσκηνα είναι ένα νόστιμο, «φορητό» σνακ .
Από την αρχαιότητα ακόμα ήταν γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των δαμάσκηνων, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη από τότε ακόμα, τεχνικών αποξήρανσης. Η Μέση Ανατολή υπήρξες λάτρης του φρούτου, της ξερής μορφής του καθώς και του χυμού του. Στις μέρες μας το γαλλικό ξερό δαμάσκηνο θεωρείται το καλύτερο στο είδος του.

20 απίστευτα τρικ-φάρμακα που έχετε σπίτι σας και δεν το ξέρετε!

Αντιμετώπισε ενοχλήσεις υγείας με μολύβια, μονωτική ταινία και 18 ακόμα απίστευτα φάρμακα που έχεις στο σπίτι σου και δεν το φαντάζεσαι.

Η αλήθεια για την τοξικότητα των τροφίμων χωρίς γλουτένη και την κοιλιοκάκη

“Αυτό που  είναι  τροφή για έναν άνθρωπο μπορεί να είναι ισχυρό  δηλητήριο για κάποιον άλλον.
“-Λουκρήτιος
Σήμερα, ακόμη και τα μικρότερα παντοπωλεία σε ολόκληρη την Αμερική έχουν αρχίσει να πουλάν τρόφιμα χωρίς γλουτένη για  ένα “υγιεινό τρόπο ζωής» στα  τμήματα, δίπλα στο πράσινο τσάι.
Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη βρίσκονται  παντού και είναι πλέον συνώνυμα με τη διαβίωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής … ακόμη και για άτομα χωρίς κοιλιοκάκη.
Αλλά είναι τα τρόφιμα χωρίς χωρίς γλουτένη πραγματικά υγιή; Θα  κάνουν την  Κοιλιοκάκη μια μακρινή ανάμνηση;

Ο ύπνος καθαρίζει τον εγκέφαλο από τις τοξίνες της ημέρας!!!!!

Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τον ύπνο για να απομακρύνει τις άχρηστες και επιβλαβείς τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί μέσα στη μέρα, επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα…
 Η μελέτη, που έγινε σε πειραματόζωα, για πρώτη φορά παρέχει άμεσα πειραματικά δεδομένα σε μοριακό επίπεδο, που δείχνουν ότι ο «καθαρισμός» του σκληρά εργαζόμενου εγκεφάλου αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αιτίες ύπαρξης του ύπνου.

Οι λάθος τροφές σε περιόδους άγχους

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί μη υγιείς τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς την πίεση και το άγχος, ωστόσο η κατανάλωση ορισμένων τροφών όπως είναι τα γλυκά και τα πατατάκια, ή αλκοόλ ως τρόποι καταπολέμησης του στρες παίρνουν αδιαμφισβήτητα το… βραβείο.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς, παραδόξως, όταν ένας άνθρωπος νιώθει άγχος, το σώμα του πολύ συχνά ζητάει ακριβώς τα τρόφιμα εκείνα, τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο.