Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

10 εύκολοι τρόποι να μειώσετε την κατανάλωση αλατιού

Ο κίνδυνος δεν είναι η αλατιέρα.

Ακόμα κι αν δεν τρελαίνεστε για τηγανητές πατάτες ή μπρέτσελ, τρώτε περισσότερο αλάτι από ότι φαντάζεστε. Το νάτριο, βασικό συστατικό του αλατιού, μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο σε μέρη που ούτε υποψιαζόμαστε, όπως η κέτσαπ, τα έτοιμα γεύματα, οι στιγμιαίες σούπες και μερικά φάρμακα.

Σοκολάτα: Μια όχι τόσο ένοχη απόλαυση

Σοκολάτα: Μια όχι τόσο ένοχη απόλαυση

Για χρόνια προσπαθείτε να διακόψετε. Είστε σίγουροι ότι αυτή η σχέση είναι λάθος, ακόμα και αμαρτωλή. Αλλά προσπαθήστε όσο θέλετε, απλά δεν μπορείτε να την τελειώσετε – η δύναμη της θέλησης σας τελικά λυγίζει και πάντα γυρίζετε πίσω για περισσότερο.

To γρήγορο φαγητό πιο επικίνδυνο από ηπατίτιδα

Η παρατεταμένη κατανάλωση γρήγορου φαγητού είναι εξίσου βλαβερή για το συκώτι, όσο και η ηπατίτιδα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι Αμερικανοί επιστήμονες. Πιο επικίνδυνη τροφή θεωρούνται από τους ειδικούς οι τηγανητές πατάτες.

Το θρεπτικό και υγιεινό ακτινίδιο

Με εξωτική εμφάνιση, θρεπτικό και ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό, το ακτινίδιο είναι το κατεξοχήν φρούτο του χειμώνα. Είναι πολύ ζουμερό και έχει μια χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση, που ίσως και να αποθαρρύνει πολλούς, όμως οι ευεργετικές του ιδιότητες σίγουρα μας οδηγούν στο να το εντάξουμε άμεσα στη διατροφή μας.

Μια μακαρονάδα με σαλάτα προστατεύει από το εγκεφαλικό

Μία μερίδα μακαρόνια ολικής αλέσεως με μία ανάμικτη σαλάτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.

Έρευνα: Το μαύρο τσάι μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να αποτελεί σημαντικό παράγοντα πίσω από τα πολλά οφέλη του τσαγιού στην υγεία.
Νέα έρευνα δείχνει ότι άνθρωποι που κατανάλωναν 3 φλιτζάνια μαύρο τσάι την ημέρα μείωσαν την αρτηριακή τους πίεση κατά 2 έως 3 μονάδες κατά μέσον όρο.