Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ασκήσεις 1 λεπτού που θα σας απαλλάξουν από τον πόνο του ισχιακού νεύρου

Ο πόνος του ισχιακού νεύρου είναι εξαιρετικά επώδυνος και ταλαιπωεί εκατομμύρια ανθρώπους. Πολλές έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι περίπου το 50% του πληθυσμού στις δυτικές κοινωνίες θα περάσει μια φορά στη ζωή του κρίση πόνου ενώ η τάση είναι αυξητική. Σε κάθε περίπτωση, εάν ο πόνος επιμένει, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν χειροπράκτη ή φυσικοθεραπευτή για να σας βοηθήσει.
Στο παρακάτω βίντεο υποδεικνύονται μια σειρά από ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καταπολέμηση ή εξάλειψη του πόνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασκήσεις αυτές διαρκούν μόλις 1 λεπτό…


Read more: http://enallaktikidrasi.com/2015/01/askiseis-pou-tha-sas-apallaksoun-apo-ton-pono-tou-isxiakou-neyrou/#ixzz3dzl3ozFa

Κι όμως το καρπούζι θεωρείται φάρμακο! Δες όλα τα οφέλη του...

Πολλοί θεωρούν ότι το καρπούζι δεν είναι θρεπτικό όπως τα άλλα φρούτα και λαχανικά. Έτσι έχει επικρατήσει γενικά η άποψη ότι το καρπούζι προσφέρει μόνο νερό και ζάχαρη. Πράγματι, το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό, ενώ η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο ανέρχεται μόνο στο 5%.
Επιπλέον, το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1, C, λυκοπένιο, β-καροτένιο, κάλιο, μαγνήσιο και διαλυτές φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητά του σε σάκχαρο και θερμίδες είναι χαμηλή (1 φλιτζάνι τσαγιού καρπούζι περιέχει μόνο 40 θερμίδες), ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπη και χοληστερόλη.

Τραυματισμοί - Μυική απώλεια & Μυϊκή πρωτεϊνοσύνθεση

Οι τραυματισμοί είναι αναπόσπαστο μέρος του κάθε ανταγωνιστικού αθλήματος, με τα ομαδικά αθλήματα να εμφανίζουν συνήθως ένα υψηλότερο ποσοστό τραυματισμού από ότι τα αθλήματα αντοχής. Στο επίπεδο των ελίτ ενός αθλήματος, υπάρχουν σημαντικές οικονομικές δαπάνες σε μια ομάδα ή οργάνωση στην περίπτωση που ένας αθλητής δεν μπορεί να αγωνιστεί. Έτσι, η έρευνα για τις μεθόδους και τις τεχνικές επιτάχυνσης της ανάρρωσης από τραυματισμό είναι ένας βασικός τομέας.

Γιατί πρέπει να βάλεις το ροδάκινο στη διατροφή σου!

Πέρα από λαχταριστά είναι και πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά. Οπως όλα τα φρούτα έτσι και αυτά συμβάλλουν στην θωράκιση του οργανισμού, έχοντας ευεργετικές ιδιότητες.
Προστατεύουν την όραση
Η β-καροτίνη είναι υπεύθυνη για την υγεία των ματιών και τα ροδάκινα περιέχουν ένα καλό ποσοστό αυτού του αντιοξειδωτικού. Η τακτική κατανάλωση των ροδάκινων μπορεί να βελτιώσει την υγεία της όρασης σας αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα σας.

πραγματική δίαιτα και συνειδητό αδυνάτισμα

Γράφει η Διατροφολόγος Ορσαλία Ψαρίδη
Το σώμα, ο ναός αυτός της ψυχής, έχουν κάποιο ρόλο στη ζωή μας. Πρακτικό και Θεμελιώδη.
Είναι το μέσον μέσω του οποίου βιώνουμε την υλική πραγματικότητα. Ένα όχημα. Ένα εργαλείο. Είναι αυτό που μας προσφέρει τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι κάνουμε, κάθε ώρα, κάθε μέρα ,όλη τη ζωή. Είναι Τέλειο στη λειτουργία το. Ακόμη και το μικρότερο κυτταράκι έχει μια αποστολή. Οι βιοχημικές αντιδράσεις που καθημερινά συμβαίνουν εντός μας, τα όργανα, οι ιστοί, όλα, είναι ένα άψογο ενιαίο σύνολο.

6 τρανταχτοί λόγοι για να «κόψετε» τη ζάχαρη

Οι παρακάτω λόγοι θα σας προβληματίσουν, αν δεν σας πείσουν, για το πόσο σημαντικό είναι να περιορίσετε τη ζάχαρη που προσλαμβάνετε.
Η ζάχαρη είναι ένας από τους πειρασμούς που είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς, καθώς βρίσκεται σε πολλά φαγητά και αναψυκτικά που καταναλώνουμε καθημερινά. Ωστόσο πολλοί μπορεί να αγνοούμε τους κινδύνους που κρύβει για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας η αλόγιστη πρόσληψη ζάχαρης.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό υγείας, οι γυναίκες θα πρέπει να προσλαμβάνουν μέχρι 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καθημερινά. Οι άνδρες θα πρέπει να σταματούν στα 9.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε την ποσότητα της ζάχαρης που προσλαμβάνουμε, αλλά και τους τρόπους για να το επιτύχουμε.

Γιατί τα καρότα είναι καλά για την υγεία μας;

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί ο Bugs Bunny, εκείνος ο αστείος χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, κυκλοφορούσε πάντα με ένα καρότο; Κάποιοι μπορεί να διερωτώνται, αλλά έχουμε κάποιους πραγματικά πειστικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να έχετε πάντα μία τσάντα γεμάτη από φρέσκα καρότα στο ψυγείο σας. Η ιδέα είναι να μασουλάτε αυτές τις χρωματιστές ρίζες κάθε φορά που επισκέπτεστε το ψυγείο σας. Πιο κάτω ακολουθούν 10 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εντάξετε τα καρότα στη διατροφή σας: