Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Όταν η κρεατοφαγία αυξάνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ

Η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να ανοίγει το δρόμο για την εμφάνιση νόσου Αλτσχάιμερ, επειδή αυξάνει τα επίπεδα σιδήρου, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Όπως διαπίστωσαν, η συσσώρευσή του στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει οξειδωτικές βλάβες, στις οποίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτος ο εγκέφαλος.
Οι ερευνητές λένε ότι αυτό με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου Αλτσχάιμερ.

Έρευνα: Η μουσική ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς

Η μουσική δεν φτιάχνει μόνο τη διάθεση, αλλά ενισχύει και τη λειτουργία της καρδιάς. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Νις στη Σερβία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή αναρρώνουν ταχύτερα όταν ακούν την αγαπημένη τους μουσική!

Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Αν μπορούσαμε να δούμε σε μία κινηματογραφική ταινία την δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την προσπάθειά του....
να μας κρατήσει υγιείς εκτός από την συγκίνηση που θα νιώθαμε θα τρέχαμε αμέσως να το βοηθήσουμε και θα προσέχαμε υπερβολικά να μην του γίνουμε εμπόδιο σε αυτή του την προσπάθεια...

Είναι ο άνθρωπος σαρκοφάγο ζώο;

Είναι ο άνθρωπος σαρκοφάγο ζώο; Οι άνθρωποι συχνά περιγράφονται ως «παμφάγοι». Αυτή η ταξινόμηση βασίζεται στην «παρατήρηση» ότι οι άνθρωποι, γενικά, τρώνε μία ευρεία ποικιλία φυτικών και ζωικών τροφών. Ωστόσο, οι μεταβλητές, όσον αφορά στις ανθρώπινες διατροφικές πρακτικές, συγχέονται από την κουλτούρα, τα έθιμα και την εκπαίδευση.