Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Γιατί πονάω τον αυχένα μου

Της Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη
Πάνω από το 15% των ασθενών που επισκέπτονται τους οικογενειακούς τους ιατρούς σύμφωνα με μελέτες παραπονούνται για πόνο στον αυχένα. Η συχνότητα του πόνου κορυφώνεται στην ηλικία των πενήντα ετών και παρατηρείται συχνότερα σε γυναίκες παρά σε άντρες.

Ο πόνος μπορεί να εντοπίζεται στην οπίσθια περιοχή του αυχένα ή να περιλαμβάνει τον ώμο, το κεφάλι, τον βραχίονα, το αντιβράχιο, ολόκληρο το χέρι. Υπάρχει συχνά περιορισμός των κινήσεων του αυχένα, ενώ ο ασθενής μπορεί να εμφανίζει μούδιασμα τοπικά.

Πονάνε οι αρθρώσεις σας; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι.6 μύθοι για την αρθρίτιδα!

Πονάνε οι αρθρώσεις σας; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με τις μελέτες, σχεδόν 2,5 εκατ. άνθρωποι στη χώρα μας ταλαιπωρούνται από κάποια μορφή αρθρίτιδας.
Παρότι, όμως, τα προβλήματα στις αρθρώσεις είναι τόσο συχνά, περιβάλλονται από πάρα πολλούς μύθους. Ο ρευματολόγος Δημήτρης Κασίμος, γενικός αρχίατρος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) καταρρίπτει μερικούς από τους ευρύτερα διαδεδομένους.

Ποια λαχανικά και όσπρια είναι υπερτροφές

Τα λαχανικά και τα όσπρια είναι οι παρεξηγημένες τροφές που συνήθως σνομπάρονται από τους μικρότερους ως βαρετές και άνοστες, πράγμα που βεβαίως καθόλου δεν ισχύει. Γιατί, αφενός όλα έχουν την νοστιμιά τους και αφετέρου υπάρχουν άπειροι μαγειρικοί συνδυασμοί (παραδείγματα αρκετά και στο pandespani) που αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες πρώτες ύλες με περισσότερη φαντασία, δημιουργώντας πολλές νόστιμες και ενδιαφέρουσες γεύσεις ώστε να αισθάνεσαι πως ανακαλύπτεις ένα καινούργιο πιάτο.

Φυσικά μέσα για την δυσκοιλιότητα

Μία δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και απασχολεί πολύ κόσμο είναι η δυσκοιλιότητα. Η δυσκοιλιότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικά μέσα, επιλέγοντας κάτι από την επόμενη λίστα και χρησιμοποιώντας το καθημερινά, με συνέπεια και …κέφι. Και μάλιστα είναι πιό ωφέλιμο και …ενδιαφέρον, να υπάρχει συχνή αλλαγή, έτσι ώστε ο οργανισμός του να μην συνηθίσει σε κάτι από όλα αυτά και τελικά αυτό το «κάτι» σταματήσει να τον βοηθάει.

H Ελλάδα αναθρέφει χοντρά παιδιά – Παγκόσμια πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία

Το γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαπιστωθεί.
Μια νέα έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έρχεται να δείξει ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν φέρνει μόνο λουκέτα, ανεργία, φασισμό και αυτοκτονίες (οι οποίες συστηματικά μετατρέπονται σε αντικείμενο χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης), αλλά διαμορφώνει μια ολόκληρη γενιά παχύσαρκων και υπέρβαρων παιδιών.