Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ινσουλίνη – Άλλος ένας μύθος καταρρίπτεται;

Η ινσουλίνη διπλασιάζει το ποσοστό θανάτου σε διαβητικούς τύπου 2:
Μετα τον μύθο της χοληστερόλης και των στατινών, καταρίρπτεται και ο μύθος της ινσουλίνης.
Φαίνεται τόσο έξυπνο:
Τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να κάνουν ενέσεις ινσουλίνης.
Στην περίπτωση των ατόμων με διαβήτη τύπου 1, στην οποία το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη, αυτό είναι ίσως αλήθεια.

Active Member - Αλλιως Σκαψτε (allios skapste)

Χημειοθεραπεία ή Χημειοπάθεια;

Συνεχείς έρευνες έρχονται στο φως οι οποίες μιλούν για τις  φοβερές παρενέργειες των χημειοθεραπειών. Από την άλλη πλευρά, δημοσιεύονται όλο και περισσότερες μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι θεραπεύτηκαν από τον καρκίνο με φυσικές μεθόδους όπως η διατροφή ή η αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Δυστυχώς όμως οι τελευταίες περιπτώσεις δημοσιεύονται μόνο από κάποιες μικρές ιστοσελίδες ή άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης μικρού ή ελάχιστου βεληνεκούς. Δεκάδες γιατροί οι οποίοι έχουν υποστηρίξει και αποδείξει ότι έχουν βρει φυσικές θεραπείες κατά του καρκίνου έχουν εκδιωχθεί, καταδικαστεί, ξευτελιστεί. Όταν δικαιώνονταν όμως στα δικαστήρια, κανείς δεν τους δίνει δημοσιότητα…  Για να μην λέμε λοιπόν τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν έναν πλούσιο αριθμό σχετικών άρθρων στην διεύθυνση http://enallaktikidrasi.com/tag/karkinos/
Ας δούμε όμως τι λένε κάποιοι ενεργοί γιατροί για τις χημειοθεραπείες…

Σκοτώστε τη γρίπη με τα όπλα της φύσης

Κάθε χειμώνα το σκηνικό είναι το ίδιο. Ο οργανισμός σας παραδίνεται εύκολα στα συμπτώματα της γρίπης, με αποτέλεσμα να σας ταλαιπωρούν για μέρες το συνάχι, ο βήχας, ο πονόλαιμος, ο πυρετός. Αν φέτος δεν θέλετε να καταφύγετε στις αντιβιώσεις, δοκιμάστε να αφήσετε τη φύση να δράσει για εσάς. Στραφείτε στη δύναμη των αρχαιότερων φαρμάκων, των βοτάνων, για να ξεπεράστε τη γρίπη με εναλλακτικούς τρόπους, και τονώστε τον οργανισμό σας με τις κατάλληλες τροφές, ώστε το κρυολόγημα να μη σας χτυπά συχνά την πόρτα.

Τροφές που δεν πρέπει να συνδυάζετε με φάρμακα

Όπως έχουμε πει επανειλημένως, τα φάρμακα αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα και όχι την αιτία της ασθένειας. Άρα η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται κατόπιν προσεκτικής σκέψης και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παρενέργειες τους (οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι πολύ χειρότερες από την ενδεχόμενη θεραπευτική τους δράση). Ωστόσο, εάν δεν γίνεται διαφορετικά, τότε θα πρέπει να αποφεύγετε κάποια τρόφιμα που μπορεί να μειώνουν ή να εξουδετερώνουν την όποια θετική δράση τους.

Τροφές ασπίδα για την καλή λειτουργία του ήπατος

Ένα από τα πλέον ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, είναι και το ήπαρ. Με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών, το ήπαρ μοιάζει με ένα «μικρό χημικό εργαστήριο», όπου λαμβάνουν χώρα οι σημαντικότερες για τη ζωή λειτουργίες του οργανισμού.

Οδηγός Διατροφής για το Στρες

To άγχος, εκτός από την ορμονική μας κατάσταση και κατ’ επέκταση την υγεία μας, επηρεάζει και την ποιότητα της διατροφής μας. Μπορεί να οδηγήσει ακόμα και τους πλέον ευσυνείδητους διατροφικά ανθρώπους στην εφαρμογή ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών, δημιουργώντας έτσι περισσότερο άγχος, ειδικά αν υπάρχει αύξηση σωματικού βάρους.
Έτσι, το άτομο μπαίνει σε ένα φαύλο κύκλο άγχους – ανθυγιεινής διατροφής – αλλαγής εικόνας σώματος – περισσότερου άγχους, ο οποίος συνήθως συνοδεύεται από αίσθημα κατάθλιψης.

Τα αντιβιοτικά δεν είναι σε θέση πλέον να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες

Οι δυνατότητες των αντιβιοτικών έχουν εξαντληθεί. οι ιοί καθίστανται όλο και πιο ανθεκτικοί και η συνήθεις μέθοδοι θεραπείας δεν είναι πλέον αποτελεσματικές. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι, αν δεν βρεθούν νέα φάρμακα, μπορεί να επέλθει οικουμενική καταστροφή. Σήμερα οι εμπειρογνώμονες όλου του κόσμου αναπτύσσουν νέες τροποποιήσεις αντιβιοτικών και προσπαθούν να αυξήσουν τη δραστικότητά τους.

Μανταρίνι κατά των βαρέων μετάλλων στο σώμα μας

Μέσα στα φρούτα του χειμώνα κυριαρχεί και ένας μικρός θησαυρός:
το μανταρίνι
το μανταρίνι είναι ένα μικρό θαύμα-σε επόμενη ανάρτηση όλα τα μικρά του θαύματα- και
θεωρείται αυτό μόνο
ότι
έχει την σπουδαία ικανότητα να αποσύρει από
τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα τα οποία είναι: