Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σπάστε… καρύδια για καλή υγεία!

Αν θέλετε η υγεία σας να γίνει… «σκληρό καρύδι» και να κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά τις ασθένειες, τότε ενσωματώστε στο διατροφικό σας πρόγραμμα και λίγα θαυματουργά καρύδια.
Από τα αρχαία χρόνια, τα καρύδια αποτελούν σύμβολο διανοητικότητας, μιας και το σχήμα τους μοιάζει με αυτό του εγκεφάλου και πέρα από ωφέλιμα για την υγεία, πολλές φορές θεωρήθηκαν τροφή και για το μυαλό. Αποτελούν τον καρπό της καρυδιάς και όταν καταφέρνουμε να σπάσουμε το σκληρό περίβλημά τους, βρίσκουμε την εδώδιμη ψίχα τους, η οποία εκτός από νόστιμη και ό,τι πρέπει για ένα υγιεινό σνακ μέσα στη μέρα, έχει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία που ίσως μέχρι σήμερα δεν γνωρίζατε.

Τί τα θέλουμε τα γενόσημα, ὀταν έχουμε τήν αφάρμακον ιατρική του Ιπποκράτους;

Σήμερα ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα αναζητά γιατρειά σε διάφορα είδη φαρμάκων (γενόσημα ή μη). Η ειρωνεία είναι ότι την ίδια ώρα επιστήμονες άλλων χωρών – και μάλιστα ιδιαίτερα προηγμένων (Αγγλία, ΗΠΑ) συνεχίζουν να εφαρμόζουν με επιτυχία την αφάρμακο, μακροβιοτική Ιπποκράτεια ιατρική (naturopathy), βασιζόμενοι στα «Περί τροφής», «Περί Διαίτης», «Περί Διαίτης Υγιεινής» και τις λοιπές οδηγίες που βρήκαν από τον Ιπποκράτη.

Εστιάζοντας στο σύμπτωμα, χάνουμε την αιτία!

Έχουμε τόσο πολύ μάθει στη θεραπεία, στην αντιμετώπιση των ήδη υφιστάμενων προβλημάτων που δεν σκεφτόμαστε την πρόληψη σχεδόν ποτέ και μόνο εφόσον είναι πολύ αργά – αφού έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα συμπτώματα.

Φάτε όσπρια … προστατέψτε την καρδιά σας !

Η κατανάλωση καθημερινά μίας μερίδας οσπρίων μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο της «κακής» χοληστερόλης (LDL), προστατεύοντας την καρδιά, κυρίως στους άνδρες, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζον Σιβενπάιπερ του Νοσοκομείου Σεν Μάικλς του Τορόντο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, μελέτησαν 26 τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σε ΗΠΑ και Καναδά, που αφορούσαν συνολικά 1.037 άτομα.