Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Λίγη άσκηση παραπάνω χαρίζει ζωή!

Βάλτε μόλις 15 λεπτά απλής άσκησης στο πρόγραμμά σας κάθε μέρα και θα κερδίσετε κατά μέσο όρο τρία ακόμα χρόνια ζωής σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζι Πανγκ Γουέν του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας της Ταϊβάν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, τονίζουν ότι μια απλή άσκηση όπως το γρήγορο βάδισμα μπορεί να ωφελήσει τον καθένα σημαντικά, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέρους, υγιείς και αρρώστους. “Είναι μια συμβουλή που ταιριάζει στους πάντες”, δήλωσε ο Γουέν.

Αποτοξίνωση του εντέρου – Τι να κάνετε.

Η δυσλειτουργία του εντέρου, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το νευρικό σύστημα, αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό, οπότε χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί ώστε τα τοξικά τρόφιμα να μην διεισδύουν και να μολύνουν το σώμα μας.
Το να έχουμε καθαρό έντερο, σημαίνει πως η υγεία μας είναι σε καλό δρόμο, διότι παράγονται τοξικά απόβλητα και διευκολύνουν το έργο του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα μη καθαρό έντερο, όμως, που έχει μέσα του διάφορες τοξικές ουσίες και επιβαρύνει το ανοσοποιητικό σύστημα, με το πέρασμα του χρόνου, χάνει την αποτελεσματικότητά του, προκαλώντας πολλά προβλήματα όπως διάφορες αλλεργίες και δυσανεξίες.

Τα ροδάκινα αναστέλλουν τη μετάσταση του καρκίνου

Έρευνα από το Τέξας δείχνει ότι το εκχύλισμα από το ροδάκινο μπορεί να αναστείλει τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού στα ποντίκια.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο εκχύλισμα του ροδάκινου είναι υπεύθυνες για την αναστολή της μετάστασης του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Nutritional Biochemistry».

Ποια είναι η σωστή πίεση σε κάθε ηλικία;

Το αίμα έχει πίεση κατά τη μεταφορά του στο σώμα μας, που μπορούμε εύκολα να μετρήσουμε σε κάποια από τις κεντρικές αρτηρίες, συνηθέστερα στην αρτηρία του βραχίονα. Κατά τη μέτρηση αυτή καταγράφεται μία μέγιστη τιμή, η «μεγάλη» (συστολική) πίεση και μία ελάχιστη τιμή, η «μικρή» (διαστολική) πίεση σε χιλιοστά της στήλης υδραργύρου.

ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ

Νιώσατε ποτέ πόνο σε διάφορα σημεία του σώματος σας χωρίς να μπορείτε να τον προσδιορίσετε; Ο πόνος διαρκεί περισσότερο από τρίμηνο; Ξυπνάτε το πρωί και έχετε δυσκαμψία; Δεν κοιμάστε καλά τα βράδια; Οι πόνοι γίνονται εντονότεροι όταν η ψυχολογική σας διάθεση δεν είναι καλή; Έχετε ακούσει για την ινομυαλγία; Την πάθηση που βασανίζει τον σύγχρονο άνθρωπο; Διαβάστε το επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί και θα βρείτε απαντήσεις σε κάθε σας απορία.

Ποια διατροφή καταπολεμά την κατακράτηση υγρών

Εκτός από το αλάτι ποια άλλα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε για να μην εμφανίσουμε κατακράτηση υγρών;
  • Συστήνεται ο περιορισμός στην κατανάλωση αλατιού και ο περιορισμός τροφίμων πλούσια σε αλάτι, όπως το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά, τα λουκάνικα, οι ξηροί καρποί, τα παστά ψάρια, οι κονσέρβες, οι έτοιμες σάλτσες.

Οι 11 καλύτερες τροφές που ενισχύουν τη μνήμη!!!

Οι τροφές που βοηθούν κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση της μνήμης έχουν κόκκινο ή μοβ χρώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτοχημικό που τις χρωματίζει, η ανθοκυάνη, είναι το ίδιο φυτοχημικό που είναι καλό για το μυαλό μας.

Οι 10 πιο συχνές ερωτήσεις στον ωτορινολαρυγγολόγο

1. Η μύτη μου ματώνει. Είναι κάτι σοβαρό;
Κάθε φορά που ματώνει η μύτη σας σωστό θα ήταν να εξετάζεστε από Ωτορινολαρυγγολόγο. Αυτό επιβάλεται όταν οι ρινορραγίες είναι συχνές. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία είναι απλή (κιρσοί της μύτης, ρινίτιδες, μικροτραυματισμοί) και η αντιμετώπιση είναι εύκολη (καυτηρίαση, μαλακτικές αλοιφές,κλπ). Σπανιότερα όμως η αιτία της ρινορραγίας μπορεί να είναι κάποια σοβαρή πάθηση, όπως υπέρταση, νοσήματα του αίματος, όγκοι της μύτης και των παραρρινίων κόλπων, κλπ.