Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Επτά λόγοι για να εντάξετε τη βρώμη στη διατροφή σας

Η βρώμη, αποτελεί θα λέγαμε ένα super-food το οποίο αν και είχε αποκλεισθεί για χρόνια από τις δυτικές διατροφικές συνήθειες, αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, αφού αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και μπορεί να αποτελέσει ένα απόλυτα υγιεινό σνακ.

Ανακάλυψαν την πρωτεΐνη που ελέγχει την παχυσαρκία

Την πρωτεϊνη που ελέγχει την παραγωγή των λιποκυττάρων στο σώμα, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν οι ερευνητές.
Η πρωτεΐνη ονομάζεται Thy1 και έχει σημαντικό ρόλο, καθώς ελέγχει κατά πόσον ένα αρχέγονο κύτταρο αποφασίζει να γίνει λιποκύτταρο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το εύρημα αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε θεραπείες κατά της παχυσαρκίας.

Ελπίδες για αποκατάσταση της μνήμης στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ

Ελπίδες για την αποκατάσταση της μνήμης στους ασθενείς που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, γεννά η επιστημονική ανακάλυψη ερευνητών από την Καλιφόρνια.
Οι περισσότεροι νευροεπιστήμονες, πίστευαν επί δεκαετίες ότι οι αποθηκευμένες μνήμες βρίσκονται στις συνάψεις –τις συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων ή των νευρώνων– οι οποίες καταστρέφονται από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τριγλυκερίδια: Τι να κάνετε για τα ρίξετε

Η μακρά περίοδος των γιορτών των
Χριστουγέννων είναι ο εφιάλτης όσων
πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή θέλουν να έχουν υπό έλεγχο το βάρος τους.
Στους λόγους υγείας συγκαταλέγονται και τα υψηλά τριγλυκερίδια. Πρόκειται για μια μορφή λίπους που συναντάται στο φαγητό, στο σώμα και στο αίμα και αποθηκεύεται στους λιπώδεις ιστούς του οργανισμού. Μαζί με την χοληστερόλη, συναποτελούν το 95% του συνολικού λίπους.

Γιορτές, η πιο επικίνδυνη περίοδος για την καρδιά μας

Στις γιορτές, οι συγκεντρώσεις, τα πάρτυ και τα μεγάλα γεύματα
έχουν την τιμητική τους. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συνηθίζουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες τροφών και αλκοόλ. Αν και διασκεδαστικές, οι παραδόσεις μπορούν αν οδηγήσουν σε αρνητικά αποτελέσματα όσον αφορά την υγεία-ορισμένα προσωρινά και άλλα μόνιμα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis. Κάτω από το μικροσκόπιο, η σπιρουλίνα φαίνεται σαν μια σπείρα με μακριά και λεπτά νήματα. Το άρωμα και η γεύση της σπιρουλίνας είναι παρόμοια με των φυκιών.