Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Βιταμίνες που προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA

Βιταμίνες που προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση

τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης των βλαβών που παρατηρούνται στον οργανισμό μας…για….
να το επιτύχουν όμως αυτό -τις περισσότερες φορές -χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους…..
η επιδιόρθωση των βλαβών του DNA απαιτεί την ενεργοποίηση πρωτεϊνών……

Μυστικά για μια δυνατή καρδιά

Είναι πλέον σε όλους γνωστό πως ο μεγαλύτερος εχθρός της καρδιάς είναι το έμφραγμα. Το βασικό σύμπτωμα είναι ο πόνος στο στήθος που κρατά περισσότερο από 15 λεπτά.
Ωστόσο, ένα έμφραγμα μπορεί να είναι «βουβό» και να μην παρουσιάζει καθόλου συμπτώματα. Περίπου τα μισά θύματα παρουσιάζουν προειδοποιητικά συμπτώματα ώρες, μέρες ή ακόμα και εβδομάδες νωρίτερα. Το πρώτο σημάδι ενός εμφράγματος μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενος πόνος στο στήθος, που προκαλείται από την προσπάθεια και ανακουφίζεται με την ανάπαυση.

Γνωρίστε την βιταμίνη Κ και τις ιδιότητές της!

Έρευνες έχουν αποδείξει τη σχέση μεταξύ της αυξημένης διατροφικής πρόσληψης βιταμίνης Κ και λιγότερων καταγμάτων, αλλά και τη συμβολή της στην ελαστικότητα του δέρματος, την αρθρίτιδα και τη μείωση των ρυτίδων. Γνωρίστε την βιταμίνη Κ…

Οι μισές διαγνώσεις του καρκίνου του μαστού, είναι λάθος…

Σε περισσότερες απο τις μισές γυναίκες που δεν έχουν καρκίνο του στήθους, λέγεται ότι έχουν την ασθένεια, εξαιτίας εσφαλμένης ερμηνείας της συνηθισμένης μαστογραφίας. Γύρω στο 8% αυτών των γυναικών, θα υποστεί μη απαραίτητη βιοψία,-που θα προκαλέσει μόνιμες ουλές (για να μην αναφέρουμε τι θα κάνει στην ψυχολογία η υποψία καρκίνου)- πριν ανακαλύψουν ότι δεν υπήρχε καρκίνος έτσι κι αλλιώς. 

Ανατροπή για ό,τι ξέραμε για τον καρκίνο του προστάτη!

Οι άνδρες, ιδίως μετά την ηλικία των 50 ετών, έχουν πεισθεί ότι πρέπει να εξετάζονται τακτικά για την επίφοβη ασθένεια του καρκίνου του προστάτη με ένα ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA). Ο λόγος; Διότι, αν διαγνωσθεί έγκαιρα, αυτός ο κοινός καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί πριν γίνει επικίνδυνος. Σας θυμίζει κάτι; Αν νομίζετε ότι αυτά είναι τα γεγονότα σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, ήρθε η ώρα να μάθετε την πραγματική αλήθεια.

Βρογχίτιδα: Συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση!

Η βρογχίτιδα είναι μια πάθηση συνηθισμένη όπως είναι και το κοινό κρυολόγημα. Διαβάστε παρακάτω πως θα αναγνωρίστε τα… …. συμπτώματα αλλά και τι να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση.
Η βρογχίτιδα προκαλείται συνήθως από κάποια λοίμωξη που έχει προσβάλλει τους βρόγχους, οι οποίοι είναι οι κύριοι αναπνευστικοί οδοί των πνευμόνων.

Αρρυθμίες: πότε πρέπει να μας ανησυχήσουν;

Πότε ένα «φτερούγισμα» στην καρδιά είναι ασήμαντο και πότε πρέπει να μας ανησυχήσει; Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αρρυθμίες και αντιμετωπίστε τις δραστικά.