Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Είσαι παχύσαρκος (μαθητής); Δεν έχει καλό βαθμό!

Για πρώτη φορά μία γερμανική μελέτη σε μαθητές έρχεται να αναδείξει την συσχέτιση της παχυσαρκίας με την μαθητική επίδοση ανεξάρτητα από το κοινωνικό οικονομικό επίπεδο. Η μέχρι τώρα γνώση έδειχνε ότι τα άτομα με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης είχαν αυξημένη τάση εμφάνισης παχυσαρκίας.

Τοστάκι, εύκολη λύση ή θερμιδική βόμβα;

Και τελικά όλοι αφήσαμε τις παραλίες και επιστρέψαμε άλλοι στα θρανία και άλλοι στις δουλειές, αυτό σημαίνει ότι και πάλι ο ελεύθερος χρόνος μας περιορίστηκε και οι υποχρεώσεις μας αυξήθηκαν.
Τι θα γίνει όμως με τα κιλά που πήραμε κατά τη διάρκεια των διακοπών και το φορτωμένο από τρέξιμο πρόγραμμα; Πώς θα διαμορφώσουμε τα ημερήσια γεύματα μας; Για όλους η γνωστή και γρήγορη λύση είναι το τοστ. Αποτελεί άραγε ένα ελαφρύ γεύμα το τοστ ή μήπως αποτελεί μια θερμιδική βόμβα;

Τα 6 είδη τροφών που πρέπει να τρωμε καθημερινά

1. Πρωτεΐνες για κυτταρική ανανέωση
Οι πρωτεΐνες παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για πετυχημένη διατροφή που θα εξασφαλίζει υγεία, ομορφιά και νιάτα. Ο οργανισμός δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πρωτεΐνη αλλά ούτε να έχει ενέργεια. Εξάλλου, η ίδια η ετυμολογία της λέξης πρωτεΐνη (protein) -προέρχεται από τη λέξη πρώτος-δηλώνει ότι αποτελεί βασικό συστατικό κάθε ζωντανού κυττάρου. Περιορίστε λοιπόν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και προτιμήστε το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, τη γαλοπούλα, ακόμα και τα όστρακα και τα θαλασσινά.