Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΜΥΡΙΖΕΙ....ΘΕΟ..!

Πώς να απογειώσετε το μεταβολισμό σας

Υπάρχουν τροφές που αδυνατίζουν; Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν όμως κάποιες, που σε συνδυασμό με μια ευρύτερη αλλαγή τρόπου ζωής, μπορούν να κρατήσουν ψηλά το βασικό μεταβολισμό και να σας βοηθήσουν να μην πάρετε βάρος.
Τι μπορείτε να κάνετε:

Τα μήλα μπορούν να αντικαταστήσουν τις στατίνες

Τα μήλα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος όπως και τα φάρμακα (π.χ. στατίνες), χωρίς να έχουν καμία από τις παρενέργειές τους, υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι οποίοι βασίζουν τα συμπεράσματά τους όχι σε απευθείας επιστημονική έρευνα, αλλά στη χρήση συγκεκριμένου μαθηματικού μοντέλου.

Πολύτιμος σύμμαχος ομορφιάς το κακάο

Το κακάο λόγω των φλαβονοειδών συστατικών που περιέχει, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά της φύσης.
Εκτός ότι είναι απίστευτα ωφέλιμο για την υγεία μας, αφού δρα κατά του καρκίνου και προστατεύει από καρδιοπάθειες και αρτηριακή πίεση, το κακάο σταματά επίσης τη δράση των ελεύθερων ριζών και αποτελεί έναν εξαιρετικό σύμμαχο αντιγήρανσης.
Μπορείτε να το εντάξετε στη καθημερινότητά σας, κάθε πρωί, αφού σας τονώνει και εσωτερικά και εξωτερικά.

Οι βόμβες χοληστερίνης των εορτών

Οι γιορτές των Χριστουγέννων χαρακτηρίζονται για τους περισσότερους από μια διατροφική απελευθέρωση και χαλάρωση.
Πέρα όμως από το ποσοτικό κομμάτι ένα σημαντικό ζήτημα που τίθεται είναι και το ποιοτικό, καθώς πολλά από τα εδέσματα των εορτών είναι πολύ πλούσια σε κακά κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Είναι λοιπόν σημαντικό, ιδιαιτέρως για άτομα με προβλήματα με την καρδιά τους, όπως υψηλή πίεση, υψηλή χοληστερίνη κ.α., να προσέξουν λίγο παραπάνω την ποιότητα του φαγητού τους.

Επτά απορίες για τη δυσπεξία

Μετά από μερικές επιδρομές στο χριστουγεννιάτικο μπουφέ, νιώθουμε το στομάχι μας «βαρύ». Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τη δυσπεψία ή τουλάχιστον να απαλλαγούμε από τα δυσάρεστα συμπτώματά της;
Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αντισταθούν στους προκλητικούς κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, στην πλούσια γέμιση και το ξεροψημένο κρέας συνοδεία διαφόρων λαχταριστών σος. Συχνά, τις ημέρες των γιορτών το παρακάνουμε με τα απανωτά τραπέζια σε φιλικά σπίτια, ενώ συνοδεύουμε το γεύμα και με αρκετά ποτηράκια αλκοόλ.
Αποτέλεσμα; Ένα «βαρύ» στομάχι και έντονη αίσθηση δυσφορίας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αισθανθούμε καλύτερα;

Το ζεστό μπάνιο «απαλύνει» τα συμπτώματα του αυτισμού

Ένα ζεστό μπάνιο βοηθά στην απάλυνση και τον κατευνασμό των συμπτωμάτων εκείνων που πάσχουν από αυτισμό.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων, όταν τα παιδιά που έπασχαν από κάποιας μορφής αυτισμό παρέμεναν μέσα στο ζεστό νερό της μπανιέρας για μισή ώρα, γίνονταν –προσωρινά- πιο κοινωνικά και λιγότερο επιρρεπή στο να επαναλαμβάνουν την ίδια ενέργεια ξανά και ξανά.

Η άσκηση βελτιώνει… τους βαθμούς

Η σωματική άσκηση βοηθά στην ομαλή και υγιή ανάπτυξη των παιδιών, στη σύνθεση και την καλή ανάπτυξη των μυών και των οστών, βελτιώνει την ισορροπία του σώματος, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, ενώ συμβάλλει στην επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
Δυστυχώς όμως, ιδιαίτερα από το γυμνάσιο και μετά, τα μαθήματα αποτελούν την πρωταρχική προτεραιότητα για το παιδί αλλά και για τον γονέα, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητες και ειδικά η σωματική άσκηση φαίνεται πως παραγκωνίζονται με το πέρασμα των χρόνων.

Πιλάτες: Άσκηση για το σώμα και το νου

Ποιος είπε ότι η σωματική εξάσκηση απαιτεί απαραίτητα τρέξιμο, καταπόνηση των μυών και λίτρα από αίμα, δάκρυα και ιδρώτα; Τα τελευταία 10 –περίπου- χρόνια μία καινούργια μέθοδος σωματικής εξάσκησης, εφαρμόζει αυτό που μέχρι πρόσφατα φάνταζε ακατόρθωτο: Να γυμνάζει το σώμα χωρίς να το εξαντλεί.