Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Οι μύθοι για το αδυνάτισμα

1. Για να αδυνατίσω, πρέπει πρώτα να χάσω κιλά και μετά να κάνω βάρη. Aυτό είναι το σημαντικότερο λάθος στο οποίο υποβάλλετε τον οργανισμό σας, οδηγώντας τον σε σημαντική απώλεια μυϊκού ιστού και μειώνοντας έτσι το μεταβολισμό σας. Γι' αυτό αερόβια προπόνηση και βάρη πάνε μαζί και στο αδυνάτισμα.
2. Mε τα βάρη θα «φουσκώσουν» οι μύες. Λάθος, ανάλογα με το πρόγραμμα και την ένταση της άσκησης, πετυχαίνετε και διαφορετικό αποτέλεσμα. Iδιαίτερα οι γυναίκες, με τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, είναι αδύνατον να αναπτύξουν μυς. Xρειάζονται μεγάλες εντάσεις, συνδυαζόμενες με κατάλληλη διατροφή, για να επιτευχθεί αύξηση της μυϊκής μάζας.

Keep Walking…

Το περπάτημα αποτελεί την πιο εύκολη, άνετη, ασφαλή και ανέξοδη μορφή άσκησης που μπορεί να γίνει από όλους, οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Αρκεί μια ώρα την ημέρα για να μειώσει τις πιθανότητες για διάφορες χρόνιες παθήσεις, ενώ θα σας βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού σας βάρους, στην τόνωση του καρδιοκυκλοφορικού και μυοσκελετικού συστήματος και θα σας
βελτιώσει τη διάθεση. Σας παραθέτω λοιπόν έναν οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη και πώς θα τα διορθώσετε ή θα τα αποφύγετε, προκειμένου να κάνετε το περπάτημα πιο αποδοτικό και ασφαλές.

Ενυδατωθείτε πριν αφυδατωθείτε…!!

Όταν ξεκινάμε μία δραστηριότητα, και ιδιαίτερα τώρα που είναι καλοκαίρι, παράγεται θερμότητα από το σώμα μας. Αν η θερμοκρασία του σώματος αυξηθεί πέρα από τα φυσιολογικά επίπεδα, οι φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού διαταράσσονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε από μία πληθώρα καταστάσεων όπως είναι οι μυϊκές κράμπες, η αφυδάτωση και η
θερμική εξάντληση. Το σώμα παράγει τον ιδρώτα για να προστατευτεί από αυτές τις καταστάσεις. Αυτή η διαδικασία -η προσπάθεια δηλαδή του σώματος να διατηρήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία- ονομάζεται θερμορύθμιση.

Βρείτε την ενέργεια… νικήστε την κόπωση

Καθημερινά, κάθε στιγμή χρειαζόμαστε ενέργεια για να ζούμε, να αναπνέουμε, να περπατάμε, να διαβάζουμε ακόμα και να κοιμόμαστε.
Μερικές φορές, χωρίς να έχει σημασία τι κάνουμε, νιώθουμε ένα αίσθημα κόπωσης και δυσκινησίας. Εάν έχετε κάποιο λόγο να ανησυχείτε επισκεφτείτε
τον προσωπικό σας γιατρό, αλλιώς ακολουθείστε μερικές συμβουλές και εφαρμόστε τη δική σας στρατηγική που θα σας δώσει ώθηση και μεγαλύτερη ενέργεια:

Υγεία και άσκηση με το.... ποδήλατο

Το ποδήλατο, το εύχρηστο αυτό μέσο, που κερδίζει έδαφος για την κίνηση στις πόλεις, γυμνάζει άριστα τον οργανισμό και συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους. Το ποδήλατο στη σύγχρονη εποχή κατέχει έναν ιδανικό τριπλό ρόλο. Αποτελεί άριστο μέσο μεταφοράς, ψυχαγωγίας και άθλησης.
Ως μέσο μεταφοράς είναι οικονομικό, καθαρό, υγιεινό αποτελώντας μία γρήγορη και οικονομική λύση, στα δύο σημαντικότερα αστικά προβλήματα του κυκλοφοριακού και της ρύπανσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε;
Πού πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε;
Τι συμβαίνει στα θέλω μας που δεν τολμάμε να εκφράσουμε;
Η απάντηση είναι…
… κοινή: βυθίζονται στα βάθη του είναι μας, στις αποθήκες του ψυχισμού μας.
Όταν αυτές οι αποθήκες γεμίσουν ασφυκτικά τότε τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες μας σπάνε τις πόρτες αυτών των αποθηκών και ξεχύνονται είτε στην ψυχολογική μας κατάσταση είτε στο σώμα μας περιέχοντας ένα κρυφό μήνυμα.
Της Ιουλίας Πιτσούλη

Καρκίνος: η ύστατη προσπάθεια του οργανισμού για επιβίωση.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ασθένεια και την υγεία ως τις δύο όψεις τού ίδιου νομίσματος. Κατά την παρουσία της υγείας η κυτταρική και όλες οι άλλες ανθρώπινες λειτουργίες, γίνονται κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, αντίθετα κατά την διάρκεια ασθένειας το σώμα ουσιαστικά υπολειτουργεί. 

10 τρομακτικές επιπτώσεις του στρες στον οργανισμό.

«Τρέφει» τα καρκινικά κύτταρα
Σε μία πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Wake Forest, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το στρες βοηθά τα καρκινικά κύτταρα να επιβιώσουν από τα αντικαρκινικά φάρμακα. Η έρευνα, η οποία έγινε σε ποντίκια, έδειξε ότι όταν τα πειραματόζωα αισθάνονταν άγχος, τα αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία τους χορηγούνταν, ήταν λιγότερο αποτελεσματικά στην εξόντωση των καρκινικών κυττάρων, τα οποία ενισχύονταν ακόμη περισσότερο από την αδρεναλίνη που παρήγαγαν τα ίδια τα ποντίκια.

Οι 2 και μοναδικοί λόγοι πίσω από κάθε πρόβλημα υγείας!

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μεταβολομικής Ιατρικής 
Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όλοι θέλουμε να είμαστε υγιής, είτε κάνουμε κάτι γι αυτό είτε όχι. Το θέμα της υγείας είναι ίσως το σημαντικότερο γιατί όλα ξεκινούν και καταλήγουν με αυτήν ή την απουσία της. 

14 τροφές που θα σας φτιάξουν τη διάθεση στη στιγμή!

Σας έχει καταβάλλει το άγχος; Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα και να χαλαρώσετε; Η διατροφή σας δίνει διέξοδο…
Μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά ή μετά από μια εξαντλητική καθημερινότητα που περιλαμβάνει οικιακά και τη φροντίδα των παιδιών ο οργανισμός έχει ανάγκη από χαλάρωση.