Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Γιατροσόφια: Μέλι για την οστεοπόρωση, τον βήχα, την τριχόπτωση, την ενούρηση στα παιδιά και τα σκασμένα χείλη!

Για την οστεοπόρωση  Aν θέλετε να προλάβετε την οστεοπόρωση, υπάρχει ένα παλιό γαλλικό γιατροσόφι που φαίνεται ότι βοηθάει τις γυναίκες όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα όσες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Πίνετε πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ενδιάμεσα από τα γεύματα, ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 2 κουταλάκια μηλόξυδο και μια κουταλιά μέλι. Το ξίδι δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διευκόλυνση της απορρόφησης του ασβεστίου από τον οργανισμό, ενώ το μέλι, εκτός από όλες τις άλλες δυναμωτικές ουσίες που παρέχει, περιέχει και ασβέστιο (4 mg/100 γρ.).

Δέκα υπερτροφές που τρώγονται ωμές, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από ασθένειες!

Tα superfoods ή στα ελληνικά υπερτροφές βελτιώνουν την υγεία μας και ταυτόχρονα προσφέρουν ευεξία. Είναι τροφές με υψηλή διατροφική αξία, αλλά μικρή θερμιδική. Εχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν διάφορες ασθένειες, έχουν αντιοξειδωτική δράση, βοηθούν στην απαραίτητα αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ αποτελούν μία πρώτης τάξεως διατροφική επιλογή για όλους όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους σε σταθερό επίπεδο. Μάλιστα, πολλές από τις υπερτροφές θεωρούνται ως κορυφαία αφροδισιακά, ενώ βελτιώνουν την ευεξία, τη διάθεση και την αντοχή

Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια.

Ο «Εχθρός» το Μικρόβιον Ενίκησεν! Διαβάζοντας στην είδηση «μικρόβιο εναντίον μικροβίου»(1) ότι ερευνητές στη Σιγκαπούρη (2) δημιούργησαν ένα αβλαβές στέλεχος μικροβίου, με σκοπό να καταπολεμήσουν ένα κοινό βλαβερό (παθογόνο) μικρόβιο, που έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα φάρμακα και το οποίο εξαπλώνεται στα νοσοκομεία και είναι θανατηφόρο για τους ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, συνειδητοποίησα το πόσο μεγάλη απάτη είναι η καταπολέμηση όλων χωρίς εξαίρεση των μικροβίων καθολικά και χωρίς αρχές. Η ίδια η φαρμακοβιομηχανία, που χρηματοδοτεί αυτές τις έρευνες των μεταλλαγμένων μικροβίων, παραδέχεται την ήτα της στο πεδίο των φαρμάκων.

Κανέλα ή αλλιώς Κινάμωμο: Πιο πολύτιμο κι απ’ το χρυσάφι

Η ιστορία του εσωτερικού φλοιού του αειθαλούς δέντρου με την ονομασία Κιννάμωμο (Cinnamomum verum, zeylanicum), κοινώς κανέλα, εκτείνεται μέχρι την αρχαιότητα, όπου θεωρείτο πολυτιμότερο και από το χρυσάφι.

Τρόποι για να διατηρήσετε τα κύτταρα του εγκεφάλου σας σε άριστη κατάσταση

Οι ερευνητές πίστευαν, μέχρι σήμερα, ότι οι άνθρωποι χάνουν 30% των νευρώνων τους μεγαλώνοντας.
Τώρα, οι νευροεπιστήμονες λένε ότι, αν είμαστε υγιείς, θα κρατήσουμε τους νευρώνες μας για όλη μας τη ζωή. Ας δούμε κάποιους από τους καλύτερους τρόπους για να κρατάμε τα εγκεφαλικά κύτταρα σε άριστη κατάσταση».

Andreas Moritz: Η Θεραπευτική Δύναμη του Ήλιου

Ακολουθούν πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα από τον τέταρτο τόμο της σειράς “Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής” του Andreas Moritz που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα.
H τακτική έκθεση στα μικροβιοκτόνα κύματα της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου προλαμβάνει τις μολύνσεις από μικρόβια, παράσιτα, μύκητες, βακτήρια και ιούς. Χάρη στην ισχυρή ανοσοενισχυτική του επίδραση, το ηλιακό φως είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόληψης της νόσησης.

Χορτοφαγία και υγεία : Εσείς ακόμα τρώτε κρέας;

Σκοπός του άρθρου αυτού είναι η καλύτερη ενημέρωση πάνω στην χορτοφαγία και τα οφέλη που μπορεί να έχει μια χορτοφαγική διατροφή επάνω στην υγεία μας, είτε αυτή λέγεται σωματική υγεία, είτε νοητική υγεία, είτε συναισθηματική υγεία, είτε ψυχική υγεία, αλλά και επάνω στην υγεία του πλανήτη μας. Είμαστε πολύπλευρα και πολυδιάστατα όντα και μία στάση ζωής και τρόπος διατροφής όπως είναι η χορτοφαγία, για να θεωρηθεί ωφέλιμη στο ύψιστο, θα πρέπει να μιλάει σε όλα αυτά τα επίπεδα.