Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Γιατί δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να αδειάζουν το πιάτο τους;

Οι γονείς που πιέζουν τα παιδιά τους να αδειάσουν το πιάτο τους μπορεί άθελά τους να τροφοδοτούν την επιδημία της παχυσαρκίας, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 2.200 εφήβους, μέσης ηλικίας 14,4 ετών, και τους σχεδόν 3.500 γονείς τους ανακάλυψαν ότι την τακτική αυτή υιοθετούν οι δύο στους τρεις γονείς, ακόμα κι αν οι έφηβοι είναι υπέρβαροι.
Οι ερευνητές, που δημοσιεύουν την μελέτη τους στην επιθεώρηση «Pediatrics», εξέφρασαν την έκπληξή τους για τα ευρήματά τους.

Γίνεται χωρίς κρέας ;

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους είναι ότι οι χορτοφάγοι δεν λαμβάνουν καθόλου πρωτεΐνη, επειδή έχουν κόψει παντελώς το κρέας. Είπαμε, αυτό είναι μύθος διότι υπάρχει πληθώρα τροφών που περιέχουν πρωτεΐνη και είναι τόσο νόστιμα και υγιεινά.

5 βήματα για να μην πονέσει ποτέ η μέση σας

Για να διατηρηθεί η μέση μας σε φόρμα, ο καλύτερος σύμμαχος είναι η πρόληψη. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.Η οσφυαλγία έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες. Μεταξύ αυτών είναι και η φυσιολογική φθορά που έρχεται με τα χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρούμε τη μέση μας υγιή και δυνατή. Η πρόληψη πάντα, είναι ότι καλύτερο…

βαθιά αποτοξίνωση σε μια εβδομάδα μέσω διατροφής.

Τι κάνει μία δίαιτα αποτοξίνωσης;
Αποφορτίζει τον οργανισμό: Με την αποχή από μερικές τροφές σταματά να υπερφορτώνει τον οργανισμό με βλαβερές ουσίες
Επιταχύνει το μεταβολισμό: Με τη δίαιτα παρέχονται πολλά θρεπτικά συστατικά επιταχύνοντας την αποβολή παλαιών τοξινών και ενθαρρύνοντας την ανανέωση των κυττάρων. Όταν τα κύτταρα ανανεώνονται η υγεία βελτιώνεται και εσείς φαίνεστε και νιώθετε νεότεροι.
Προμηθεύει το σώμα με φυσικές τροφές: Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής αξίας των τροφών χάνεται με το μαγείρεμα η δίαιτα αποτοξίνωσης απαιτεί την κατανάλωση φυσικών και ωμών τροφών.

Οι καταπληκτικές ιδότητες του κολοκυθόσπορου και του ηλιόσπορου

Τα κολοκυθόσπορα (ή Κολοκυθόσπορος) είναι τα γνωστά σε όλους μας άσπρα σπόρια ή αλλιώς Πασατέμπος! Τρώγονται ψημένα και αλατισμένα ή ακόμα και ωμά. Όπως και να προτιμάτε τα κολοκυθόσπορα, είναι ένα φυσικό, νοστιμότατο snack, κατάλληλο ακόμα και υγιεινή διατροφή. Περιέργως, εμείς οι Έλληνες, εκτός από τη δική μας λέξη <σπόρια>, χρησιμοποιούμε και τη λατινικής προέλευσης λέξη <πασατέμπος>, που σημαίνει <περνάω τον καιρό μου> (τρώγοντας σπόρια…).

8 βασανιστήρια που κάνετε καθημερινά στο σώμα σας!!!

Χωρίς να το γνωρίζετε, εφαρμόζετε καθημερινά τουλάχιστον 4 από τις 8 συνήθειες που ακολουθούν, «προκαλώντας» βλάβες στο σώμα σας.
Δείτε ποιες είναι αναλυτικά, προκειμένου να είτε να τις σταματήσετε τελείως είτε να τις περιορίσετε κατά το δυνατό!