Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πίνακας θερμιδικής αξίας και περιεκτικότητα σε λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες ορισμένων τροφών.

Πως ο Σύγχρονος Άνθρωπος Λιμοκτονεί Τρώγοντας Περισσότερο.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μεταβολομικής Ιατρικής 
Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης
Ενώ σήμερα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερο φαγητό παρά ποτέ στην ιστορία του ανθρώπου, στην πραγματικότητα λιμοκτονούμε. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό; 

Τροφική δυσανεξία: Πώς αντιδρά ο οργανισμός

Όλοι έχουμε την εμπειρία ορισμένων τροφών που μας «πειράζουν» τις οποίες όμως συνεχίζουμε να τρώμε ευκαιριακά ή συνέχεια επειδή τα ανεπιθύμητα συμπτώματα δεν είναι ισχυρά ώστε να μας κάνουν να τις κόψουμε τελείως.
Τροφική δυσανεξία είναι η αρνητική αντίδραση ή μη ανοχή του οργανισμού μας στη λήψη ορισμένων τροφών. Είναι μια χρόνια αντίδραση του σώματος μας σε κοινές καθημερινές τροφές όπως ψωμί, γάλα, τυρί, ντομάτα, κρέας και άλλα τρόφιμα που είναι διαφορετικά για τον καθένα από μας.

Τα πιο σιχαμένα πράγματα που βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά που τρώμε


Τα πιο σιχαμένα πράγματα που βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά που τρώμε, έχουν σκιάξει το καταναλωτικό κοινό.
Οι παρακάτω ειδήσεις θα το αποτελειώσουν.
Κυστείνη (L-Cysteine)
Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου, καθώς επίσης για να βελτιώσει την υφή τους. Εξαιρετικά δημοφιλής γιατί και δεν κοστίζει τίποτα και πρόκειται για καθαρή πρωτεΐνη.