Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ροχαλητό: Ήσυχα βράδια με 7 τρόπους

Μήπως ο σύντροφός σας βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης εξαιτίας του ροχαλητού σας; Μπορεί, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση: το ροχαλητό μπορεί να υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζετε και προβλήματα υγείας.

Ποιες είναι οι αιτίες:

Η συκιά και οι ευεργετικές τις ιδιότητες

Η συκιά είναι από τα αρχαιότερα δέντρα που καλλιέργησε ο άνθρωπος (7000 π.Χ. στην Ιεριχώ). Είναι το πρώτο δέντρο που αναφέρεται στην Βίβλο. Στην ελληνική μυθολογία σχετίζεται με γεγονότα και θεούς που μαρτυρούν τη "χθόνια καταγωγή" και στις Ινδίες είναι δέντρο ιερό.
Η Συκιά δεν είναι κανένα εντυπωσιακό δέντρο. Ίσα - ίσα που περνάει απαρατήρητη με τον γκρίζο κορμό της και τα θαμπά μεγάλα και αδρά της φύλλα. Ανήκει στην οικογένεια των Μωρεωδών (Moracean), το γένος των φίκων. Κατάγεται από την Καριά της Μ. Ασίας γι’ αυτό και λέγεται "φίκος ο καρικός" (Ficus carica) και καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τους ιδιαίτερα θρεπτικούς "καρπούς" της που τρώγονται φρέσκοι ή αποξηραμένοι. Στην πραγματικότητα αυτό που τρώνε είναι ο ανθός της και όχι ο καρπός της.

Αλλεργίες: Το στρες επιδεινώνει τα συμπτώματα

Το στρες επιδεινώνει ενδεχομένως τα συμπτώματα σε ανθρώπους με εποχικές αλλεργίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές παρακολούθησαν 177 ανθρώπους με αλλεργία για 12 εβδομάδες και ανακάλυψαν ότι ποσοστό 39% από αυτούς είχαν περισσότερες από μια κρίσεις. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είχαν υψηλότερα επίπεδα στρες σε σύγκριση με όσους δεν εμφάνιζαν συμπτώματα αλλεργίας κατά την περίοδο της έρευνας.

Πόσοι είναι -τελικά- οι φυσιολογικοί παλμοί της καρδιάς

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί ενός ενηλίκου, σε κατάσταση ηρεμίας, κυμαίνονται από  60 έως 100 το λεπτό.Ωστόσο, μία ερευνητική ομάδα, που δημοσίευσε τη μελέτη της στο  επιστημονικό περιοδικό «Journal of Epidemiology & Community Health», θεωρεί ότι το ανώτερο όριο θα πρέπει να επανεξεταστεί.Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνάς τους, όταν ο καρδιακός παλμός σε κατάσταση ηρεμίας βρίσκεται κοντά στο ανώτερο όριο, τότε αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος εγκεφαλικού, καρδιοπάθειας, διαβήτη και παχυσαρκίας.

Τι κρύβει το εύκολο λαχάνιασμα;

Το παθολογικό αυτό σύμπτωμα χαρακτηρίζεται από λαχάνιασμα με την καταβολή μικρής προσπάθειας. Κατά την ιατρική εξέταση διαπιστώνεται αύξηση της συχνότητας ή του βάθους των αναπνευστικών κινήσεων και δραστηριοποίηση επικουρικών αναπνευστικών μυών.
Κατά την επιτέλεση δραστηριοτήτων που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου ο οργανισμός αυξάνει το μεταβολισμό του. Η κυκλοφορία δραστηριοποιείται, η αναπνοή επιταχύνεται ενώ η αρτηριακή πίεση αυξάνει.