Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πως η πιπερόριζα (τζίντζερ) καταπολεμά τον Διαβήτη και τις επιπλοκές του

Μια πολλά υποσχόμενη νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «International Journal of Food Sciences and Nutrition» αποκαλύπτει ότι το γνωστό μπαχαρικό τζίντζερ είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την πρόληψη του διαβήτη και των επιπλοκών του.
Το τζίντζερ προέρχεται από την ίδια οικογένεια φυτών (Zingiberacea) στην οποία ανήκει και το ισχυρό φαρμακευτικό φυτό κουρκούμη.

Τα απίθανα οφέλη του σκόρδου για την υγεία και πως να το καταναλώνετε

Το σκόρδο, ένα πικάντικο και αρωματικό βότανο, χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν στο φαγητό τους ή ως φάρμακο. Στις μέρες μας, το σκόρδο παραμένει βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής αλλά και της κεντρικής Ασίας απ’ όπου και προέρχεται. Επίσης, αποτελούσε θεραπευτική μέθοδο στην αρχαία Ινδία και Κίνα, όπου οι γιατροί το χορηγούσαν συχνά σε ανθρώπους που έπασχαν από διάφορες ασθένειες.

Τα βερίκοκα μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά την όρασή σας

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα καρότα διατηρούν την όρασή μας σε καλή κατάσταση, αλλά φαίνεται ότι τα βερίκοκα είναι ακόμη πιο ωφέλιμα. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Archives of Opthamology» έδειξαν ότι η κατανάλωση 3 ή περισσοτέρων μερίδων φρούτων την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας κατά 36% συγκριτικά με την κατανάλωση λιγότερο από 1,5 μερίδας φρούτων καθημερινά. Η συγκεκριμένη ασθένεια αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας της όρασης στους ηλικιωμένους ενήλικες.