Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Φάε φράουλες και ρίξε τη χοληστερίνη σου!

Οι φράουλες μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 60 υπέρβαρους εθελοντές, ηλικίας 39 έως 59 ετών, ανακάλυψαν πως ένα ποτήρι χυμός την ημέρα μπορεί να ελαττώσει αποτελεσματικά τόσο την ολική χοληστερόλη όσο και την «κακή» (ή LDL, όπως αναγράφεται στις αιματολογικές εξετάσεις).

Μουδιάζουν τα άκρα σας; Δείτε τι μπορεί να φταίει

Μουδιάζουν τα άκρα σας; Δείτε τι μπορεί να φταίει
Το μούδιασμα που συχνά μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα καύσου μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε ανάλογα με τη αίτια που σας το προκάλεσε.

Έχετε κατακράτηση υγρών; Κάντε το τεστ!

Ανακαλύψτε μόνοι σας αν έχετε κατακράτηση και μάθετε που οφείλεται αλλά και τι μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση.

Κάντε το τεστ

Μετρήστε την κατακράτηση των υγρών στους γλουτούς: Ασκήστε μικρή και σταθερή πίεση σε 4 με 5 σημεία στους γλουτούς ή γύρω από τους αστραγάλους σας. Στην περίπτωση που η περιοχή στην οποία ασκήσατε την πίεση, παραμείνει σχεδόν λευκή για μερικά δευτερόλεπτα πριν πάρει και πάλι το φυσικό χρώμα του δέρματος ή μείνει κάποιο βαθούλωμα για δευτερόλεπτα, τότε είναι πιθανό να κατακράτηση υγρών. Η άσκηση πίεσης στους γλουτούς είναι ένας τρόπος αρκετά γρήγορος και συχνά αξιόπιστος για να ελέγξουμε το κατά πόσο έχουμε κατακράτηση υγρών.