Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τρως ζάχαρη - NEWS247

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τρως ζάχαρη - NEWS247

Η χορτοφαγική διατροφή προστατεύει από εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες

Όπως επιβεβαιώνει και νέα έρευνα, η χορτοφαγική διατροφή προστατεύει από εγκεφαλικά αλλά και καρδιοπάθειες. Σε σύγκριση δηλαδή με όσους τρώνε τροφές ζωικής προέλευσης, οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν πολύ λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους ή από εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους τρώνε κατά προτίμηση τροφές ζωικής προέλευσης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.

Γεμάτα σωματίδια πλαστικού τα ψάρια που τρώμε

Αν νομίζατε ότι το ψάρι είναι μια υγιεινή τροφή μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Όπως ήδη γνωρίζουμε άλλωστε, τα ψάρια που τρώμε είναι γεμάτα βαρέα μέταλλα. Μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο αλλά και άλλες βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στο νερό της θάλασσας, καταλήγουν στο πιάτο μας.

Πώς το γάλα βλάπτει τα κόκαλα μας

Αρκετός κόσμος, ανάμεσα τους και πολλοί vegetarians, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, παρά τις επιστημονικές μελέτες που αμφισβητούν τα οφέλη για τον οργανισμό και υποδεικνύουν πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

η καλύτερη άσκηση αντιγήρανσης μετά το περπάτημα

Είναι γνωστό ότι η τακτική σωματική άσκηση αποτελεί βασικό πυλώνα της καλής υγείας του ανθρώπου, ανεξαρτήτου ηλικίας. Το περπάτημα σε καθημερινή βάση, βοηθάει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να διατηρήσουν μια καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία. Σύμφωνα, όμως, με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Strength and Conditioning Journal, υπάρχει ένα είδος άσκησης που παραμελούν ηθελημένα οι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία: οι ασκήσεις με βάρη.

Καλύτερα μαγειρεμένα ή ωμά τα λαχανικά;

Ολοι έχουμε ακούσει ότι είναι προτιμότερο να τρώμε τα λαχανικά ωμά, διότι το μαγείρεμα καταστρέφει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, αυτό μόνο απόλυτο δεν είναι.
Πλέον η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ορισμένα καλό είναι να καταναλώνονται άλλοτε ωμά και άλλοτε μαγειρεμένα, διότι η θέρμανση επιτρέπει την αποδέσμευση θρεπτικών συστατικών τα οποία δύσκολα θα απορροφήσει αλλιώς ο οργανισμός.

Κατάθλιψη & ζάχαρη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η διατροφή αποτελεί πυλώνα της υγείας μας, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής.

Πολλάκις οι επιστήμονες έχουν επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης ζάχαρης, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το γλυκαντικό συμβάλλει στην εκδήλωση καρδιοπάθειας, παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 ή ακόμη και καρκίνου.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η ζάχαρη αποτελεί «δηλητήριο» και για τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.

Σύμφωνα με το γιατρό Mark Hyman: 

5 ασκήσεις για σύσφιξη των μυών του στομάχου

Το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην κοιλιά είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε ανθρώπους που έχουν πάρει κιλά. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή σας και το γεγονός ότι κάθεστε όλη την ημέρα μπορεί να επηρεάσει το βάρος σας;
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όμως. Απλώς κοιτάξτε τις παρακάτω εικόνες. Κάθε μια από αυτές δείχνει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κάψετε λίπος. Οι ασκήσεις είναι δημιούργημα του ηθοποιού και μοντέλου Adrian James.