Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Θυρεοειδής Ο Ρυθμιστής του Μεταβολισμού

Ένας στους δύο από εμάς είναι πιθανό να έχει κάποιο πρόβλημα με το θυρεοειδή του. Όζοι θερμοί ή ψυχροί, υποθυρεοειδισμός, υπερθυρεοειδισμός, θυρεοειδίτιδα Hashimoto και βρογχοκήλη (διόγκωση του θυρεοειδούς) είναι τα πιο συχνά προβλήματα.
Ποιος είναι ο λόγος που παρατηρείται ραγδαία αύξηση των νοσημάτων που σχετίζονται με αυτόν τον σημαντικό για την υγεία μας αδένα;
Ο θυρεοειδής είναι ο αδένας που ρυθμίζει ανά πάσα στιγμή το μεταβολισμό μας. Αυξάνει ή μειώνει το μεταβολισμό ανάλογα με τις συνθήκες (κρύο, ζέστη), τις ανάγκες (ξεκούραση, άσκηση) αλλά και την συναισθηματική μας κατάσταση (θυμός, φόβος, χαρά)

Για να γίνει η γυμναστική …..αποτελεσματική…!!!

Είναι ένα από τα συχνότερα παράπονα που ακούγονται στα γυμναστήρια, αλλά και γενικότερα στις συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα σωματικής άσκησης: «Αθλούμαι, αλλά δεν βλέπω αποτελέσματα».
«Kόλλησα», λένε χαρακτηριστικά κάποιες φορές, και πραγματικά αυτό συμβαίνει μετά από το αρχικό διάστημα όπου βλέπουν σημαντική βελτίωση. Έτσι, επέρχονται συχνά η κόπωση και η απογοήτευση, με αποτέλεσμα τη διακοπή του προγράμματος. Πριν τα παρατήσετε κι εσείς, διαβάστε τι μπορεί να κάνετε.

Πώς η Στέρηση Ύπνου επηρεάζει την Υγεία μας;

Για πολλούς το να σηκωθούν από το κρεβάτι ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι είναι ίσως προνόμιο μιας Κυριακής, άντε και ενός Σαββάτου. Το πρωινό ξύπνημα για δουλειά – για όσους έχουν ακόμα δουλειά – σε συνδιασμό με τις ατέλειωτες ώρες μπρόστα στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή μέχρι αργά το βράδυ – κάτι συνηθισμένο στην ελληνική πραγματικότητα – αφήνει ένα μικρό περιθώριο για ύπνο.

Διατροφική υποστήριξη της δυσκοιλιότητας

Γενικά η αύξηση των φυτικών ινών, τηςφυσικής δραστηριότητας και της κατανάλωσηςνερού συστήνεται ως η πρώτη γραμμή άμυνας καιαντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας, αν και η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους μέσω των ερευνών είναι περιορισμένη.
Σύμφωνα με τα κριτήρια της Ρώμης, η δυσκοιλιότητα μπορεί να χωριστεί σε εκείνη που χαρακτηρίζει τους ασθενείς με φυσιολογικό χρόνο κένωσης του εντέρου, μεκαθυστερημένο χρόνο κένωσης, καθώς και σε ανωμαλίες ή δυσμορφίες αυτού. Οι παραπάνω συστάσεις πρώτης γραμμής άμυνας που αναφέραμε, συνήθως συστήνονται σε ασθενείς που δεν εμφανίζουν δευτεροπαθή αίτια για την εμφάνιση της νόσου. Πολλές φορές, μόνο μικρό ποσοστό των ασθενών παρουσιάζει βελτίωση από τις αλλαγές αυτές, καθώς οι κλινικές έρευνες που να υποστηρίζουν την επαρκή αποτελεσματικότητά τους είναι περιορισμένες, ειδικά σε ασθενείς με χρόνια δυσκοιλιότητα.

Δυσπεψία και Βότανα!

Το στομάχι μας είναι το όργανο που επιβαρύνεται περισσότερο από κάθε άλλο στις καταχρήσεις που κάνουμε σε φαγητό και ποτά. Ένα από τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη λειτουργία του στομάχου είναι η δυσπεψία. Με τον όρο δυσπεψία, εννοούμε ένα μεγάλο φάσμα συμπτωμάτων που οφείλονται σε κάποιο λειτουργικό πρόβλημα του στομάχου που προκαλείται από κακές διατροφικές συνήθειες και όχι μόνο. Η δυσπεψία συνήθως συνοδεύεται με βάρος, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι, ναυτία, άσχημη γεύση, ξινίλες, ρεψίματα, κάποιες φορές διάρροια, πονοκέφαλο, πόνο στα κάτω άκρα (από τα γόνατα και κάτω), τοξιναιμία, αδυναμία, ατονία και καούρες.

Εμβολιάστηκαν δύο εκατομμύρια Έλληνες με ιό που προκαλεί καρκίνο;

Το CDC παραδέχεται σε σελίδα που κατέβασε ότι πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου της… 
πολιομυελίτιδας μέσα σε μια 8-ετή διάρκεια, όταν ένα μέρος του εμβολίου ήταν μολυσμένο με καρκίνο προκαλώντας τον αποκαλούμενο polyomavirus SV40.
Έχει υπολογιστεί ότι 10-30 εκατομμύρια Άνθρωποι έχουν λάβει μια μολυσμένη δόση του εμβολίου SV40. Ο SV40 είναι μια συντομογραφία για τον ιό Simian, ή ιός του πιθήκου 40, ένας Ιός Πολυώματος που βρίσκεται στους πιθήκους και στους ανθρώπους.
Όπως και άλλοι Ιοί Πολυώματος, ο SV40 είναι ένας ιός DNA που έχει βρεθεί ότι προκαλεί όγκους και καρκίνο.

Φυσική θεραπεία κυστίτιδας και ουρολοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος των γυναικών!

Συμπτώματα 
Όταν νιώσετε κάποιο «τσούξιμο» την στιγμή που ουρείτε, όταν το αίσθημα για να πάτε στην τουαλέτα είναι έντονο, όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα πολύ συχνά (συχνοουρία), όταν, πολλές φορές, δεν μπορείτε να κρατηθείτε, όταν δείτε ότι έχετε κρυάδες ή πυρετό ή πόνο στην μέση ή ρίγη, όταν δείτε ότι τα ούρα σας είναι θολά, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει μία λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Η ουρολοίμωξη και η κυστίτιδα είναι λοιμώξεις που γενικά παρουσιάζονται πολύ συχνά στις γυναίκες. Καθώς η γυναίκα περνάει από την εφηβεία προς την ενηλικίωση και συνεχίζει προς την ώριμη ηλικία, η συχνότητα αυξάνεται από το 2% σε περισσότερο από 20%. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ελαφρά ή έντονα. Εάν εκτός της ουρολοιμώξεως υπάρχει και κυστίτις τότε ο ερεθισμός της κύστης μπορεί να έχει ως συνέπεια την συχνοουρία και τον πόνο στην περιοχή της ουροδόχου κύστης. (πάνω από την ηβική σύμφυση). Οι ασθενείς με κυστίτιδα τις περισσότερες φορές δέν έχουν πυρετό. 

Οδηγός Διατροφής για το Στρες!

To άγχος, εκτός από την ορμονική μας κατάσταση και κατ’ επέκταση την υγεία μας, επηρεάζει και την ποιότητα της διατροφής μας. Μπορεί να οδηγήσει ακόμα και τους πλέον ευσυνείδητους διατροφικά ανθρώπους στην εφαρμογή ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών, δημιουργώντας έτσι περισσότερο άγχος, ειδικά αν υπάρχει αύξηση σωματικού βάρους. 
Έτσι, το άτομο μπαίνει σε ένα φαύλο κύκλο άγχους – ανθυγιεινής διατροφής – αλλαγής εικόνας σώματος – περισσότερου άγχους, ο οποίος συνήθως συνοδεύεται από αίσθημα κατάθλιψης.